Élménybeszámoló: Butcher's Bar, STRAND Fesztivál
2019. szeptember 13. írta: Anita Bé

Élménybeszámoló: Butcher's Bar, STRAND Fesztivál

Szeptemberben, amikor az ősz már mindenhol beköszöntött, gyakran emlékezünk vissza a pár héttel ezelőtt még tomboló nyárra.

1_2_1.JPG

Idén részt vehettünk a Strand Fesztiválon a bloggal, ahol kicsit betekinthettünk a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület mindennapjaiba, ahol Ők is jelen voltak.

30.JPG

A HENT nem aprózta el a dolgokat: megtervezték a Butcher’s Bárt, ahova a fesztiválozókat várták. De mégis, ki is tervezte mindezt? A sátrat Kövesdi Zoltán vizualizálta-tervezte meg, és Dr. Németh Mónika (Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára) , és Lovas Csilla (irodavezető) segítésével együtt rendezték be. A programot Dr. Németh Mónika szervezte meg, így igazán színvonalas szórakozásban lehetett része annak, aki ide látogatott.

26.JPG33_1.JPG

Érdekes volt találkozni olyan fiúkkal és lányokkal, akik még nem tudtak a testület működéséről, továbbá a hamisítás fogalma sem körvonalazódott még náluk. Ehhez adott kiemelt segítséget a sátor, ahol szórakozva tanulhatott mindenki. De mégis, hogyan lehetséges mindez?

Kezdjük is az elején: a STRAND Zamárdi szívében kerül megrendezésre immáron évről-évre. A helyszín terület szempontjából nem nagy, így könnyedén bejárható egy nap alatt, és különböző zenei stílusoknak köszönhetően bárki megtalálhatja a számítását. Ez a fesztivál rengeteg hazai fellépőnek enged teret. A Borsodi színpadon tehetségkutató versenyeket is hallhattunk, személyes kedvencem a csütörtöki napon Kevlár volt.

45_1.JPG

A zene összeköt bennünket: biztos vagyok benne, hogy Te is osztottad már meg a fülhallgatódat egy barátoddal. Az, hogy mindez mikor történt nem számottevő: hallgathattál kazettát, cd-t, esetleg már a telefonodat használtad lejátszóként. Egy kérdés viszont érdekes lehet ezen a ponton: megvásároltad ezeket a felvételeket?

Gyermekkorom óta jogkövető magatartásra vagyok nevelve: szüleim vállalkozók, így bár nagy rálátásuk nem volt ezekre a dolgokra, de mégis tudták, hogy hol KELL megvásárolni azokat a kazettákat, amelyeket nagy örömmel hallgattam anno. És bizony, ezen van a hangsúly.

16_2.JPG

Amikor én voltam 18 éves, nem volt még Instagram és Facebook. Mivel én is aktívan használom ezeket az oldalakat, ezért nem is szeretnék álszent lenni, ám óvatosságra intek mindenkit, aki a személyes véleményemre kíváncsi. Sokan töltenek fel jelentős mennyiségű információt ezekre az oldalakra. A STRAND-on nemtől függetlenül kérdeztem meg a fiatalokat, hogy mennyire vannak tisztában azzal, hogy mi történik akkor, ha a fényképeiket máshol is viszont látják? Érdekes volt hallgatni az őszinte történeteket: volt, aki viszontlátta a fényképét egy újságban, amelyhez nem kértek engedélyt. Ő akkor nem tette meg a szükséges lépéseket, ám a sátorból távozva már másként látta az eseményeket.

37.JPG

A Butcher’s Barban természetesen más feladatok is voltak: egy hatalmas hordót is felállítottak Nekünk a szervezők, ahol különböző (hamis) termékeket helyeztek el. Egy apró lyukon keresztül bevezetett kamera segítségével kis részleteket láthattunk ezekből a tárgyakból: így kellett kitalálnunk, hogy az adott áruhamis termék miről ismerhető fel?

19_2.JPG56.JPG

A memória-kvíz is mosolyra fakasztott sok embert: tudósokat kellett párosítani találmányokhoz. Bizony, magam is tévesztettem egyet! Nem is volt olyan egyszerű, mint gondoltam.

58.JPG

A sátor előtt egy kidobó játék került felállításra: különböző logók kerültek fel fémdobozokra, és egy labda segítségével kellett kidobnunk azokat, amelyekről úgy vélte a játékos, hogy hamis.

51.JPG

Azok, akik az összes feladatot megoldották nyereményt kaptak a Hamisítás Elleni Nemzeti Testülettől. Véleményem szerint itt a legnagyobb ajándék a tudás volt, amelyet őszinte örömmel osztottak meg a résztvevőkkel.

A STRAND idén számomra véget ért: sokat táncoltam, finomakat ettem és hasznos tudással tértem haza. Bízom abban, hogy a HENT folytatja a munkáját, hiszen a mai felgyorsult világban kiemelten fontos az Ő munkájuk. Köszönöm/köszönjük, hogy vagytok, csak így tovább!

 7_1_1.JPG

Érdekesnek tartod a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület munkáját?

Bővebben itt olvashatsz Róluk:

http://www.hamisitasellen.hu/

https://www.facebook.com/NoKamu/

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr7115073250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása