Teszteltem: WUP Coffee
2019. július 12. írta: csabazsee

Teszteltem: WUP Coffee

  • Elöl nyílik! – hallatszik az utasítás.

Más irányból fogom hát meg, erős rántás, és máris nyílik az elegáns, fekete öltözet. Kissé szokatlan a megoldás, az általam ismert legtöbb kávé csomagolását felül kell letépni. Látszik a csomagoláson, hogy nem csak a különcség az erénye, valóban jól záró, szelepes, professzionális megoldás. Erre egyébként érdemes figyelni, a jó csomagoláson egyirányú szelep található, ami a pörkölés után felszabaduló széndioxid túlnyomását kiengedi a csomagból, az oxidatív hatású levegőtől viszont megóvja a kávészemeket. Jó esetben az aromák is csak ezen a szelepen keresztül tudnak távozni.

zcx_2333.jpg

Tóth Farkas Gáspár, a WUP Coffee tulajdonosa, segít a frissen bontott zacskóból kiadagolni a kóstolásra szánt szemeket, majd gondosan visszazárja a csomagolást. Nem csak a kávé, még a csomagolás is tesztelés alatt áll, ugyanis annyira friss a kávémárka, a WUP, mint a csomagban lévő pörkölt kávészemek.

zcx_2389.jpg

Három zacskó kávét kóstoltunk végig, ez a három képezi az induló vállalkozás kezdeti kínálatát. Egy újhullámos beütésű, világosabbra pörkölt, Single Origin Guatemala La Bolsa mellett a WUP Blend brazil, kolumbai és az előbbi guatemalai kávék keverékéből, közepesen sötétre, olaszosra pörkölve, ill. a Venezia Love az előbbieket kiegészítve egy indiai Monsoon Malabarral.

Azokat a kávékat nevezik Single Origin (SO) kávéknak, melyek származása behatárolható. Általában termőterület szerint, de akár termelői szinten is meghatározható egy kávé származása. Ez utóbbi esetben már ültetvényszelektált Single Origin kávéról beszélünk.

A tesztelt kávékat a PilotCafe eszközeivel készítettük el, tehát egy hőcserélős elven működő La Cimbali kávégépen. A gyümölcsös ízjegyekkel bíró guatemalai single originnel kezdtünk. Egy új kávé beállítása sok időt, próbálkozásokat igényel. Játszunk az örlemény mennyiségével, finomságával, a kávégép is különböző hőmérsékletekre állítható be. A csészébe csorgó ital folyamatosan változik, a beállításokkal nem mindig jó irányba haladunk, de aztán megjelennek a gyümölcsös aromák. Sárgabarackos és karamellás ízjegyekre vadászunk, ezt tudja ugyanis ez a kávé. Megtaláltuk, amit kerestünk, és váltunk a következő csomagra.

zcx_2342.jpg

A WUP Blend háromféle, magas minőségű, single origin kávé egyenlő arányú keveréke, ahogyan azt Pál Botond megálmodta. Az előbbi Guatemala La Bolsa mellett Colombia Excelso EP Nariño Las Taguas és Brazil Fazenda Sertão Yellow Bourbon található a keverékben. A közép- és dél-amerikai országokon átutazva máris egy vidéki búcsúban vagyunk, a pálcikát ellőve lefordul a plüssmackó, jöhet egy harapás a mogyorós csókba! Jó úton járunk, ami a grammokat, szemcseméreteket illeti, ugyanis csokis, mogyorós aromákat kell kiéreznünk ebből a fajtából.

Ha nem lett volna elég a koffeinből, térjünk rá a robusztát is tartalmazó Venezia Love blendre. Pezsgős savasság – nem savanyúság! -, rumos aromák. Sötétebb a pörkölés, de ez nem jelent keserűséget. A friss pörkölésnek köszönhetően vastagabb crema fedi az italt, tipikus espresso élmény.

zcx_2359.jpg

Farkas a márka fejlődési terveiről beszél. A webshopot már elindították, a fogyasztók különböző kiszerelésű kávékból, csomagokból és előfizetésekből rendelhetnek. Emellett hamarosan várható egy hamarosan nyíló étterem partneri együttműködése is. A kávék mellé szakmai támogatást is adnak, ill. rendezvényeken kávéztatásra is van lehetőség.

A felhasznált alapanyagokból kihozták, ami lehetséges, a világos pörkölésű single origintól kezdve az olaszos blendig van mit kóstolnia az újabb értelmezést kereső kávérajongónak. Ezen régiók kávéit megtalálni ugyan más hazai pörkölők kínálatában is, de a pörkölés egyedisége fog mégis új élményt nyújtani, amit érdemes kipróbálnia annak, akit érdekel a minőségi kávék világa.ű

zcx_2376.jpg

A kávéhoz hozzájuthattok a weboldalon, ill. kövessétek a fejleményeket, amint egy partnernél elérhetővé válik a márka, arról a közösségi oldalakon szerezhettek tudomást.

 

Elérhetőségek:

https://wupcoffee.hu

https://www.facebook.com/wupcoffe

https://www.instagram.com/wupcoffee/

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

zcx_2384.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr4914939746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása