Teszteltem: Morzsákmány- gluténmentes cukrászat
2019. június 13. írta: Anita Bé

Teszteltem: Morzsákmány- gluténmentes cukrászat

Nem titkolom; szeretek enni. Kedvelem a sós és édes süteményeket, kekszeket. Azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Ahogy azzal sem, hogy az ételallergiám miatt nem fogyaszthatok bármilyen finomságot, csak olyat, ami biztonságos számomra. Évekkel ezelőtt derült fény a gluténérzékenységemre. Akkoriban fogalmam sem volt mit ehetek és mit nem. Ma már könnyedén eligazodom a mentes élelmiszerek útvesztőjében, viszont minőségi nassolnivaló falatokat, vendégváró csemegéket ritkán találok.

20190602_152830.jpg

A Morzsákmány- gluténmentes cukrászat minden igényemnek megfelelő harapnivalókat készít. A glutén mellett a legtöbb finomságból kimarad a szója és a tojás, olykor a tej és a cukor is. Falatkáik minőségi alapanyagokból gondos munkával készülnek, így a vásárlók a legízletesebb süteményeket, kekszeket fogyaszthatják általuk.

20190602_152931.jpg

A vállalkozás alappillére Edina, aki személyesen hozta el számomra a 14 csomag tesztelendő terméket. Az 50 grammos, átlátszó fóliába csomagolt csemegék mindegyike nagyon ínycsiklandó volt, alig vártam, hogy kibontsam és megkóstoljam őket. A többféle íz világot rejtő tasakok mindegyikén két címkét láttam. Az egyik matrica - amelyiken a márkanevet, a sütemény/keksz fantázianevét és az allergénmentességet láttam- zárta le a csomagokat. A másik oldali vignettán az összetevőket, kalóriatartalmat, lejárati időt stb. olvashattam. A márkanév és a kreatív tervezés, a folyamatos fejlesztés Edit érdeme, aki Edina jobb keze, vállalkozótársa 2018 óta. Ekkor kezdte meg működését a Morzsákmány-gluténmentes cukrászat. A vállalkozás célja, hogy ízletes, minőségi süteményeket készítsenek, melyek kulináris élménnyel ajándékozzák meg a fogyasztóikat.

A tesztelést a földimogyorós és mandulás termékek ízlelgetésével kezdtem.

20190602_153843.jpg

A „Földimogyorós álom” kiváló minőségű csokival tarkított tésztája omlós és nagyon finom. Erőteljesen érezni a földimogyoró jellegzetes ízét, amely a csokival keveredve páratlan íz élménnyel ajándékozza meg a fogyasztót. Másik nagy kedvencem az „Amaretti keksz”, amely teljesen vegán. A végtelenül impozáns roppanós, habcsókszerű sütemény átütő mandula ízt takar. A likőrre emlékeztető zamat levett a lábamról, egy erős fekete mellé kötelező. A „Mandulás amőba” aprócska, barna színű édesség. Puha falatka, amelyet a kakaós és mandulás íz tökéletes harmóniája jellemez. A „Mandulás tallér” lapos, érmeszerű, roppanós finomság.

A mézes-fahéjas aromájú „Mézes-mandulás pusszancs” íz világa elhozza a karácsonyt az otthonunkba még nyáron is.  A „Diós felhő” és a „Mákos felhő” állagra nagyon hasonló, levegős, könnyed finomság. Az előbbit a dió íze járja teljesen át, míg az utóbbi mákos-citrusos zamatú.

1_35.jpg

A „Vaníliás kiflit” hagyományos cukros és almacukros verzióban is ízlelhettem. Mindkét változat ugyanolyan finom. A különbséget csupán a puha, kifli alakú sütemény édességében éreztem. Ez a harapnivaló megidézte bennem a házi sütésű „hókiflik” zamatát. A „Kakaós virág” különböző méretű, virág alakú sütemény, melyet a kiváló minőségű kakaópor tesz ellenállhatatlanná. A legtöbb virág közepét szóró cukor díszíti. A „Gesztenyés érmék” gesztenye ízű, apró finomságok. Kiváló édesség őszidéző napokon.

2_27.jpg

A Morzsákmány-gluténmentes cukrászat a sós ízek rajongóinak is kedvez, többféle finomság közül választhatnak a kevésbé édesszájúak.


A „Sós-sajtos ropis” a hagyományos sós rudacska és a házi sajtos rúd keveréke. A rövidke pálcikák roppanósak és épp annyira sósak, mint sajtosak. Finom.


A „Fokhagymás rágcsa” illata kibontás követően rögtön belengte a teret. Intenzív fokhagymás íze, roppanós keksz állaga igazán csábító. Magokkal megszórt teteje teszi igazán tökéletessé.
A „Földimogyorós ropogós” a sós ízek közül az abszolút favorit. Az egyik legfinomabb földimogyorós sütemény, amit valaha ettem. A hosszú, lapos harapnivaló mogyorós íze intenzív, de nem túlzó, éppen megfelelő.

20190602_153027.jpg

Mindegyik sütemény és keksz fantasztikusan finom volt! Bátran ajánlom őket mindenkinek ételallergiától függetlenül!

Ezen termékek mindegyike, kiváló kiegészítője lehet a családi és baráti összejöveteleknek, különböző rendezvényeknek, de otthoni nassolnivalónak is remek választás. A kedves kis csomagok esküvői köszönőajándéknak szintén ideálisak.

A Morzsákmány-gluténmentes cukrászat termékei egy cukrászműhelyben készülnek, boltjuk nincs. Viszonteladóknál azonban megtalálod a csemegéiket Budapest mellett Telkiben és Abonyban is. A vállalkozást saját weboldalán és a Facebookon szintén megtalálod. A honlapon az elérhető termékek mellett az alapanyagokról, a viszonteladókról, programokon való részvételeikről olvashatsz.

3_28.jpg

Túlzás nélkül állítom, hogy Edina és Edit termékei messze felülmúlják mindazokat a süteményeket, kekszeket, amiket eddig kereskedelmi forgalomban kóstoltam. A Morzsákmány- gluténmentes cukrászattól bármit rendelsz, biztosan beváltja a hozzá fűzött reményeket. Falatkáin érződik a gondosan megválogatott alapanyagok minősége, a készítés öröme és a süteményekbe gyúrt szeretet.

 

Elérhetőségek:

Web: https://www.morzsakmany.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/morzsakmany/

Írta és fényképezte: Kisa-Nagy Viktória, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr3714879864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása