Teszteltem: Hobbyékszer alkatrész webshop
2019. május 27. írta: Anita Bé

Teszteltem: Hobbyékszer alkatrész webshop

Emlékszem, amikor a sulipad akasztóját használtam, hogy makramé kulcstartót készítsek a technika órán, majd csúszkás gyöngykarkötőt és gyűrűt. Aztán egy nyárimunkás fizetésemből megvettem magamnak az első ezüst gyűrűmet, később majdnem minden ujjamra gyűrű került.

Volt, hogy állandó gyöngyként, több hónapig (tengeri evezés alatt, finnországi havas biciklizéskor, Balaton-átúszás alatt) kísérte csuklómat egy karkötő.

 

_dsc0018_1.JPG

 

Az ékszerek azóta is beteljesítik mindennapi outfit-emet és hangulatomat.

 

Kíváncsi voltam, hogy milyen egy webshop-ból megvásárolni az összetevőket, hogy kézzel, otthon készíthessek ékszereket.

 

Úgy döntök, hogy a kedvenc színeim alapján készítek karkötőket, fülbevalót és hajdíszt.

Az oldal nagyító-ikonos keresőjébe írom: kék, sárga, fehér, fekete, rózsaszín.

A lista ez alapján minden terméket mutat, ami a keresőben szerepel.

Izgatottan válogatom össze a webkosaramba a terveim szerint szükséges – először  fő – elemeket: bojt, pompom, csengettyű, gyöngy, gumidamil, szerelőkarika, díszrózsa, hajdísz alap, fülbevaló szerelék.

 

_dsc0005.JPG

 

Rengeteg termék közül választhatok, papír segítségével tervezek, nagyon élvezem.

 

Praktikus, hogy miután egy-egy terméket részletesen megnyitok, a visszanyíl segítségével arra az oldalra jutok, ahonnan a termékbe kattintottam.

 

A termékleírások egyszerűen átláthatók, az ár és méret mellett látom a raktárkészlet elérhetőségét, a kiszerelést, a várható szállítás idejét és termékértékelést, amikor a termékfotóra húzom a kurzort, nagyított nézet jelenik meg.

Kívánságlistát is készíthetek, ha valami nem elérhető.

 

Amikor visszatérek a főoldalra, a bal oszloposztás mutatja azt a 3 terméket, amiket legutoljára néztem meg.

A webshopkosaramba minden szükséges kelléket be tudok tenni; szilikon biztonsági dugót a fülbevalómhoz, a szimpla szerelőkarika mellett a dupla verziót is arany és ezüst színben, átlátszó gumidamilt.

 

Én a saját, már használt fogóimmal dolgozom; a webshop-ban többféle fogó rendelhető.

Mielőtt a webshop pénztárhoz indulok, még egyszer ellenőrzöm a listámat, hogy minden szükséges elem elérhető legyen a kosaramban-

 

Kedvelem a személyes átvételi pontokat, ezért az utánvétes fizetés megjelölése után, a hozzám legközelebbi GLS pontot választom.

 

_dsc0024.JPG

 

A webshop vásárlás után megérkezett a részletes rendelési visszaigazoló email.

3 nappal később a csomagom a GLS ponton várt.

Átvettem és pár perc múlva már nyitottam is a buborékfóliás borítékot.

 

A borítékon belül, külön buborékfóliában és típusonként gyorszáró zacskóban találom az alkatrészeket.

Örülök, hogy a csomag nem tartalmaz felesleges papírt; hiszen a rendeléskor beérkezett email-ben pontosan tudom ellenőrizni a termékeket.

 

Először csengettyűs karkötő hármast készítek. Egy japán regényben olvastam a csengettyűs ékszerekről és a szerző olyan csodásan írta le a jelenlétüket, hogy szinte hallottam a csengésüket. A gumidamilra sötét kékes – fehéres szodalitot, világos kék kvarcot, fehér zsédet és fekete lávagyöngyöket fűzök, ezüst- és aranyszínű csengettyűkkel koronázom.

A gumidamil egyik végét hagyom szabadon, hogy a fűzés közben tudjak módosítani a sorrenden és a méreten; a legvégén vágom le a gurigáról, hogy csomózhassam.

 

_dsc0270.JPG

 

A következő egy kékes zöld Toho és zséd gyöngyből alkotott, gumidamil alapú karkötő. A több mm-es átmérő különbség adja az összkép kellemes hatását.

 

Nagyon szeretem a karkötőket, ezért a 3. ékszerem is karkötő szelekció lesz. Sárga és kékes zöld Toho gyöngyökkel, ezüst színű csiszolt golyókkal, bojttal és zséd aprógyöngyökkel dolgozom. Ezt a hármast az egykori kedvenc, „I need holidays” feliratú pólóm színei ihlették; lassan itt a nyár.

 

_dsc0043_1.JPG

 

A fülbevaló következik.

 

Szeretem, ha egy fülbevaló mutatós, egyben könnyű és kényelmes, ezért választottam a pompomot és a végbojtot. Nagy kihívás volt a végbojt rögzítése, hogy viselés közben egyenesen álljon, a pompomok kiegyensúlyozása a gyöngyökkel és az akasztó biztonságos, egyben esztétikus felszerelése.

Az 1980-as években készült országúti biciklim sárga, fehér és pink színéhez tökéletesen illeszkedik a fülbevaló, pláne, hogy a menetszél folyamatosan mozgatni fogja, így még hatásosabb lesz.

 

_dsc0029.JPG

 

Egy esküvőn olyan frizurát választottam, amihez díszes hajfésű kapcsolódott, azóta tetszenek a hajfésűk, hát elkészítettem a sajátomat. A műgyanta virágokat egyesével, kétkomponensű ragasztóval rögzítettem, a pomponokkal együtt.

 

_dsc0289.JPG

 

A webshopban ugyan a ragasztót nem tudtam megvásárolni, viszont bármilyen márkájú kétkomponensű ragasztó alkalmas az illesztésre, mindössze arra érdemes figyelni, hogy a komponensekből pontosan annyit adagoljunk, amennyit a felhasználási útmutató megjelöl.

 

_dsc0256.JPG

 

A Hobbyékszer ·alkatrész· webshop-ot ajánlom azoknak, akik szeretnek tervezni, elmerülni a részletekben; vizualizációval álmodni; akiket feltölt a kézzel-készítés folyamata; akik szeretnének a hangulatukhoz és jelenlegi ruhatárukhoz, élményeikhez vagy emlékeikhez ékszert készíteni; fontosnak tartják a választékos anyagok elérhetőségét és szeretnek kényelmesen, online vásárolni; gyerkőcöknek, akár szülős, nagyszülős programnak is csodás megtanulni ékszert készíteni.

 

Kreatív szerelÉKESKEDÉst kívánok!

 

Elérhetőségek:

 

https://www.hobbyekszeralkatresz.hu/

https://www.facebook.com/hobbyekszeralkatresz/

 

Írta: Sas Gabriella, fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr7614864832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása