Ajánló: Boldogságfokozó tréning
2019. március 04. írta: Anita Bé

Ajánló: Boldogságfokozó tréning

Közeledik a tavasz, mely egyben az újjászületés jelképe is, és a komor, borús napokat cseresznyefavirág illatú, napsütéses napok követik. Ezek az ingerek segítenek minket abban, hogy nyitottabbá váljunk a világra és pozitívabb hangulatba kerüljünk. A Zapival karöltve mi ezt még megspékeljük egy boldogságfokozó tréninggel is egy szép március vasárnapi délutánon. Minden kedves Édesanyát várunk sok szeretettel akár gyerkőccel, akár anélkül, és azokat is szívesen látjuk, akik nem Anyukák és érdeklődnek a téma iránt, hiszen a boldogságfokozó gyakorlatok mindenkinek szólnak!

pexels-photo-1236678.jpg

Miért kell foglalkoznunk a boldogságunkkal?

Régen az őskorban, amikor az emberek még nap mint nap élet-halál harcot vívtak, kialakult bennünk az a beállítódás, hogy a negatív tapasztalatoknak nagyobb szerepe van, hiszen fontos volt bevésni az agyunkba, hogy egy ragadozóval nem érdemes játszani, vagy hogy egy mérgező bogyóból nem szabad enni. Ez a mai napig belénk van „kódolva”, annak ellenére, hogy a világ ma már szerencsére kevésbé veszélyes számunkra. A negatív dolgokat jobban észrevesszük, és ahhoz, hogy a pozitívumokra is legalább ilyen nyitottak legyünk, tréningezni kell az agyunkat.

Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a pozitív érzelmek is fontos szerepet töltenek be életünkben. Az ember társas lény és egészséges kapcsolataink az intimitáson, szereteten alapulnak. Gondoljunk csak arra, hogy anyaként mennyire fontos pozitív érzelmeket közvetíteni a gyermekünk felé, hogy biztonságosan tudjon kötődni és szeretetteljes kapocs alakuljon ki közöttünk. Emellett az önbizalmunk, én-szeretetünk kialakításában is meghatározó szerepe van a pozitív érzelmeknek. 

Milyen gyakorlatok segíthetnek a pozitív érzelmek elmélyítésében?

Workshopunk alkalmával a pozitív pszichológia segítségével a mindennapokba is könnyen beépíthető és alkalmazható technikákat és gyakorlatokat veszünk sorra, melyek elősegítik a negatív időszakokon való túllendülést és a pozitív pillanatok elmélyítését.

Lesz szó a hála gyakorlásának jelentőségéről, hogy milyen pozitív hatásai vannak a kapcsolatainkra és a személyes jóllétünkre nézve, és milyen módszerrel iktathatjuk be a napi rutinunkba. Mesélni fogok a személyes tapasztalataimról is, és rávilágítunk arra, hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak az életünkben.

Természetesen nem csak boldog pillanatokból áll az élet, és ahogy már a cikk elején is említettük, a negatív élmények jobban is megragadnak bennünk, jobban kötődünk hozzájuk. Hogyan lehet átkeretezni ezeket a helyzeteket és egy kicsit más oldalról megközelíteni őket? Hogyan lehet a negatív pillanatokból és veszteségekből erőforrást kovácsolni?

Mind az elme kiürítésére, mind a stressz kezelésére hatékony módszer a mindfulness és a relaxációs technikák, melyek hozzájárulnak a kiegyensúlyozottságunkhoz és segítenek abban, hogy a minket körülvevő ingerek által okozott zajt és pörgést elcsendesítsük.  A workshopon kipróbáljuk ezt a módszert is, és ajánlok nektek olyan, akár ingyenesen is elérhető felületeket, ahol rendszeresen gyakorolhatjátok ezeket.

pexels-photo-424517.jpg

Kiknek ajánljuk a workshopot?

Mindenkinek, aki szeretne 2.5 órát rászánni a boldogságára, eltölteni egy kellemes vasárnap délutánt és kiszakadva a hétköznapokból én-időt megélni. A workshop a Zapi kezdeményezésével valósul meg, és a résztvevők a workshopon való részvétel mellett ajándékba kapnak egy felhőpárnát, melyre kedvenc pozitív szavukat hímeztethetik fel. Ez mindig emlékeztetni fog Titeket a tréningen elhangzottakra és arra, hogy mennyire fontos a pozitív gondolkodás. A kellemes hangulatot kávé, tea, illetve egy kis harapnivaló teszi teljessé, hogy ne csak az elménk, hanem a hasunk is töltődjön J

Néhány szó rólam: A nevem Novák Dóra, én fogom tartani a workshopot. Pszichológia alapszakon végeztem, jelenleg pedig a BME munka-és szervezetpszichológia mesterszakán folytatom tanulmányaimat. Nagyon kedvelem a pozitív pszichológiát, hiszen a pszichológia manapság már nem csak arra hivatott, hogy a pszichés betegségeket gyógyítsa, hanem az egészséges emberek önmegvalósításáért, hatékony és minél magasabb szintű működéséért is felelős. A tréningen olyan gyakorlatokkal foglak megismertetni Titeket, amit számos élethelyzetben elővehettek majd.

Biztatlak Titeket, hogy gyertek el bátran, én pedig igyekezni fogok, hogy minél több hasznos tippel-gyakorlattal távozzatok :)

Az esemény linkje:

https://www.facebook.com/events/419459005474691/

Írta: Novák Dóra, Kikapcsolódok blog

Képek forrása: www.pexels.com

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr7114667117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása