Teszteltem: LYS Candles
2019. február 17. írta: Anita Bé

Teszteltem: LYS Candles

Már kamasz koromban nagyon szerettem illatos gyertyákat használni. A hangulat, amelyet a gyertyák fénye ad, utánozhatatlan. Égettem őket, akkor is, ha boldog voltam és akkor is, ha szomorú, de az átlagos hétköznapjaimat szintén feldobták a mécsesek. Mai napig az életem részét képezi, hogy időnként gyertyát gyújtok, elcsendesedem. A kislányom születése alatt gyertyát használtam a meghitt hangulat megteremtésére, és arra, hogy könnyebben ellazuljak, jelenleg is ugyanezt tervezem.

20190206_225857_1.jpg

Nagy örömömre szolgál, hogy jelenleg az LYS termékeit tesztelhetem! Nóri, a LYS gyertyák készítője, nagy figyelmet fordít arra, hogy az általa alkotott gyertyák égetésük során káros anyagot ne, csak csodás illatot bocsájtsanak ki magukból.

A LYS története 2017-re nyúlik vissza. Ekkor szembesült Nóri a boltok polcain kapható gyertyák gyenge minőségével. Azelőtt nem hallott a tengerentúlon már javában használt paraffin-mentes, újhullámos gyertyákról. Jobban beleásta magát a témába és úgy döntött, hogy kitanulja a gyertyakészítés mesterségét. Mint általában mindenhol, itt is a tökéletességre törekedett minden felhasznált eszköz és anyag esetén. Precíz munkája révén jöttek létre ezek a csodásan megkomponált illatú gyertyák, amelyek az egészségünkre és környezetünkre sem ártalmasak. Nóri önerőből megvalósította saját ötletét. Minden munkafolyamatot ő maga végez, példaértékű a tevékenysége.

cymera_20190207_151627.jpg

A márka nevét eredetileg édesanyja ihlette volna, aki a Szvetlana nevet viseli és jelentése: fény. A nehéz kiejtés és írás miatt viszont végül a dán fény szó, azaz a LYS lett a tuti befutó.

Nóri kézzel öntött prémium szójagyertyái paraffin mentesek, csupán szójaviaszt és 100%-ban természetes illóolajokat tartalmaznak (mesterséges szín- és illatanyagot nem). Ez kiváltképp jó hír, hiszen a paraffin égetése során többféle (toluol, benzol) – hosszú távon - egészségkárosító, karcinogén anyagot bocsát ki. Emellett az óriási előny mellett gyertyaválasztásunk során vegyük figyelembe azt is, hogy a LYS gyertyái vegan termékek, csak növényi eredetűek. Mindemellett megújuló és biológiailag lebomló alapanyagokat tartalmaznak, nem kormoznak, tovább égnek, mint az „átlagos” gyertyák.

20190206_230735.jpg

Nóri alaposságát mutatja, hogy a gyertya teste mellett a kanóc minőségét sem hanyagolta el, ugyanis pontosan kimért (hogy az összes viasz felhasználható legyen), fémmentes, öko pamut és papír keverék alkotja a gyertyák lelkét, a gyújtózsinórt. Napjainkban nagyon fontos az újrahasznosítás és a környezetvédelem, emellett a LYS teljesen elkötelezte magát. Gyertyáik nagyrészt üvegtégelyben elérhetőek, amelyek kiürülés és szappanos- vizes elmosás után újrahasznosíthatók vagy a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe helyezhetőek. Szuper akciót is kínál a márka; ha visszaviszed az üres üveget, akkor az újonnan vásárolt gyertyád árából 300 Ft-ot kedvezményt kapsz. Ráadásul a RE-LYS kollekció jóvoltából- igény esetén- használt csészékbe és egyéb üvegtégelyekbe is önthet gyertyát számotokra Nóri. A márka egyik alapértéke a körforgás. Ez a két kezdeményezés pontosan az újrahasznosítás kihangsúlyozását célozza és valósítja meg.

20190206_225959.jpg

Minden egyes gyertyán papír címkéket találunk, ezek mindegyike és a kísérőkártyák 100% újrahasznosított anyagok, ragasztás nélkül kerülnek az üvegekre, így könnyedén leszedhetőek és szelektíven gyűjthetőek.

A LYS jelenlegi kollekciójából három gyertyát tesztelhettem. Mindegyik gyertya papírkarton dobozban kerül a tulajdonosához, amelyen fehér, kerek matrica látható az aranyszínű márkanévvel és logóval.

A dobozt kibontva egy üvegtégelyben találom magát a gyertyát és mellette egy kisméretű tájékoztatót a gyertyával kapcsolatos fontos információkkal, angolul. Az ismertető láthatjuk a gyertya nevét, hogy mi a célja a kompozíciónak és leírja azt is, hogy milyen anyagokat tartalmaz a gyertya, részletezve az illóolajokat és használati tanácsokat (égetési tanácsok, figyelmeztetés) is nyújt. Számomra az újdonság erejével hatott, hogy legalább 1 órán keresztül javasolt a gyertyák égetése, viszont a 4 órás időtartamot ne lépjük túl. A kanócot pedig minden használat előtt érdemes 6 mm-el visszavágni. Természetesen, a kis címkén, Nóri elérhetősége szintén szerepel.

20190206_230027.jpg

A három gyertya, amelyeket tesztelhettem mind különleges illatúak és csomagolásúak. Mindegyikük 120 gramm súlyú és égési idejük 36 óra. A kedvencem, a KARMA IS A BITCH névre hallgató sötét üveges, lila címkés alkotás. A név üzenete az, hogy a karma sosem alszik. Úgy éljük az életünket, hogy sose feledjük, a múltbéli cselekedetink határozzák meg a jövőnket. A csavaros kupakot levéve domináns illatot érzek, amely frissítő és energikus. Meggyújtva egyenletes, kis lánggal ég és kevésbe intenzív, mégis hathatós aroma szabadul fel, amely könnyedén belengi a teret. Illóanyagai a litsea cubeba (verbéna), geránium és cédrusfa fantasztikus kombinációja. Legszívesebben el sem oltanám!

A második gyertya, amelyet kipróbáltam a SCENT OF YOUR SOUL fantázianevet viselő kreáció. Átlátszós üvegét fehér címke borítja. Ezüst kupakja alól édes, narancsos illat szabadul fel. Az illóolajok között megtaláljuk az édes narancs, narancs, rózsafa, pálmarózsa, citromfű és azálea aromáit is. Ez a kompozíció az érzékiséget és a fantáziát kelti életre és illóanyagai által érzékszerveinkre is varázslatos hatást gyakorol. Számomra lágyabb illat, mint az előző, mégis nagyon kellemes. Egy meghitt, gyertyafényes vacsora elengedhetetlen kiegészítője!

A harmadik, kiváltképp szimpatikus gyertya a NEVER MIND elnevezésű remekmű. Rögtön felfigyeltem a névre és várakozásomnak megfelelően az illatkompozíció célja az elcsendesedés, a gondolataink igazán fontos dolgokra irányítása és a hétköznapi stressz elengedése. Ezt a hatást a kiválóan összehangolt illóolajai (ylang-ylang, levendula, geránium, cédrusfa) által éri el. Nyugtató illata segít, hogy könnyebben és gyorsabban kikapcsolódjunk, relaxáljunk. Aranyszínű, átlátszós kupak alatt fém tégelyben kaptam ezt a gyertyát, amely fehér címkét visel. A feliraton, a név mellett jó tanácsként szerepel a „relax and let is go” mondat, ami hűen tükrözi a gyertya célját; lazíts és engedd el. Kibontás után kissé szappanos aroma meggyújtva lágy, lazításra serkentő harmonikus illattá változik. Relaxációk, meditációk mellé kiváló társ lehet ez a kompozíció, de a hétköznapi rohanásban az esti elcsendesedésre szintén ideális partner.

20190206_225926.jpg

Nóri gyertyái minden szempontból különlegesek! Más és más illatuk révén különböző hangulatokhoz, élethelyzetekhez hatékonyan alkalmazhatjuk őket. A LYS weboldalán (www.lyscandles.com) láthatjátok, hogy az általam tesztelteken kívül más illatok szintén elérhetőek, amelyekhez egyedi címkét is kérhettek. Megtaláljátok még a LYS-t a Facebook és Instagram oldalakon. Megrendelés e-mailben lehetséges, átvétel személyesen, foxpost-al vagy egyéb módon ugyanúgy megoldható, általában a költségek előre utalását követően. Ha személyesen veszed át a terméket/termékeket, akkor készpénzzel is rendezheted a számlát.

Nóri gyertyáinak használatával harmonikusabbá tehetjük a mindennapjainkat mindenféle káros hatás nélkül. Az illatok különleges hatással bírnak lelkivilágunkra, használjuk őket minél gyakrabban!

Elérhetőségek:

https://www.facebook.com/balillaphoto/

Írta, fényképezte: Kisa-Nagy Viktória, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr2214633000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása