Teszteltem: Tűzhely
2018. szeptember 11. írta: Anita Bé

Teszteltem: Tűzhely

Buda XI. kerületének egy fás, frissítő, szellős környezetében tetőteraszoltunk.

A tetőn foglaltunk helyet, ahol napraforgók, színes virágok vettek körbe minket; a napsütés kellemes teret nyújtott a beszélgetésre.

 

dsc_2282.JPG

 

Miközben Danival -a tulajdonossal- beszélgettünk, mangós és citrusos limonádét kortyolgattunk, a házi tejszínhabos eszpresszónk után.

A limonádék intenzív izűek voltak; friss mentalevélzettel érkeztek.

A kávé krémes, aromás és sűrű volt, a házi tejszínért rajongtunk; szeretjük, ha a kávé a márkája szerinti csészében érkezik.

 

dsc_2198.JPGdsc_2185.JPG

 

A Tűzhely 2018. februárjában nyílt, hogy a környéken lakóknak lehessen helye; ahová egész évben érdemes betérni egy jót enni. Minőséget és tapasztaltságot sugároz.

 

A helyiség alaposan átgondolt, minőségi anyagok felhasználásával készült; az alsó szinten tömör fa magasított asztalokkal és székekkel, a természet jegyében – fa karika dekorral, tégla mintával, grafikus Andris falrajzaival és az élő tüzet adó bioetilén alapú kandallóval találkozhatunk.

 

Imádtuk, hogy több helyen is rögzített táskaakasztót láttunk és a mosdók jelzése is igazi kreativitás. Az alsó helyiségből pár lépcsőfok vezet a tágas és több személyes asztalokkal berendezett tetőteraszra.

 

A terasz eleme egy szabadtéri pult, amelyből hamarosan kézműves sört fognak csapolni.

A Tűzhely „á la carte” típusú étterem, vagyis az étlapra alapoz; a nyári időszak múltával újra napi menüvel is készülnek, illetve az étterem kb. 6 km-es körzetében (egyes területei Érdnek, Diósdnak, Budaörsnek, Budapest XI. ker.-nek) házhoz szállítanak.

 

dsc_2297.JPG

 

Az étlap él, a vendégek visszajelzései alapján Dani Pataki Endrével a Tűzhely kreatív séfjével folyamatosan szűri az ételeket, hogy a minőségi alapanyagokból, helyben készített ételek, a lehető legfinomabban kerülhessenek vendégeik asztalára. (Érdemes megjegyeznem, hogy hamarosan érkezik az új, őszi étlap: így aki már volt az elmúlt időszakban, annak érdemes folyamatosan figyelnie Őket!)

 

Megkóstoltuk mi készül a budai tűzhelyen...

Előételnek bazsalikomos hideg eperkrémlevest kanalaztunk: az eper íze friss volt, a házi készítésű tejszínrózsa nemcsak esztétikus centrumot addot levesünknek, de elképesztően krémessé is tette, a bazsalikom levelek pedig forró olajon sültek ropogósra.

 

1_25.jpg

 

Tárkonyos&citromos csirkeragu levessel folytattuk délutánunkat: pontosan annyi betét került a levesbe, hogy még megmaradjon levessége, a roppanós répa nagyon finoman hatott a tejszínes-savanykás ízzel.

 

A Tűzhely gulyását is megízleltük: a leves gyöngyöző barnás-piros színe az odafigyelést tükrözte, a kanállal pedig betekintést nyertük a zöldségkockák és szaftosan főtt hús leveses kapcsolatába.

 

dsc_2247.JPG

 

Fő fogásként harcsapaprikást és rántott szűzt ettünk steakburgonyával.

 

A harcsa omlós, ízes, a paprikás szaftban érezni lehetett a friss paprika pattanós ízét, a rizs kellemesen puha volt, káposzta- és lencsecsíra díszítette.

 

dsc_2260.JPG

 

A rántott szűz megőrizte szaftosságát, a burgonya paprikásan fűszeres volt, a helyben készített tartár mártás pedig lágyságot kölcsönzött ennek a kedvenc együttesnek.

 

dsc_2255.JPG

 

Láthattuk, milyen a Cézár saláta Tűzhely-módra: csinos vastagságú csirke hasábok, négyszöglet tányéron, káposztacsíra koronával.

 

dsc_2273.JPG

 

Somlói galuskáztunk is; nagyon könnyed desszertként kaptuk, a házi tejszínhab itt is alkotott, a tészta finom kakaós volt.

 

dsc_2276.JPG

 

Dani a Tűzhelyt annak ajánlja, aki egy szép környezetben szeretne jót enni, korrekt mennyiségben és jó áron.

 

És, hogy mi kinek ajánljuk? Nem csak baráti társaságoknak ideális, hanem akár egy romantikus vacsorának is otthont adhat a helyszín. A Tűzhely mérete pedig lehetővé teszi, hogy családi, vagy nagyobb társaságok alkalmi otthona legyen.

 

Ha legközelebb arra vágyunk, hogy magaskerti környezetben ízleteset együnk vagy a kandalló előtt desszertezzünk, biztosan a Tűzhely elé állunk!

 

Elérhetőség:

https://www.facebook.com/tuzhelyrestaurant/

 

Írta: Sas Gabriella, Kikapcsolódok blog

Fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr7414223369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása