Divatbemutatón jártunk
2018. május 11. írta: Anita Bé

Divatbemutatón jártunk

Megrendezésre került a Forrai Divatiskola diákjainak divatbemutatója, ahol egy egészen más világba csöppenhettünk. A természet egy igazi varázsló – ám a divattervezők minden igyekezetükkel azon vannak, hogy ruhakölteményeikkel utolérjék az anyatermészet alkotta csodákat. Azt kell hogy mondjuk, a lehető legjobb úton haladnak céljuk felé.

splash_on_003.jpg

A bemutató témája a víz volt, így a feltörekvő tehetségek képzeletüket kicsit sem visszafogva alkották meg a csodás ruha kollekciókat. Messze felülmúlta minden várakozásomat, hiszen volt egy előzetes elképzelésem arról, hogy miként nézhetnek ki az óceán ihlette ruhadarabok - kész szerencse, hogy nem divattervezőnek készülök. Fantasztikus színek, formák jelentek meg. Számomra ezen az estén a kreativitás egyenlővé vált a merészséggel.

splash_on_008.jpg

A lemenő Nap szürreális tengeri színeit is megcsodálhattuk, és az óceán megnyugtató hullámait, amelyek csodálatosan mutatnak pl. egy estélyi ruhán.

A tengerfenékre hatoló napsugarakat is eszembe juttaták a szebbnél-szebb koktélruhák, de a zord jeges táj gyönyörű ruhakreációt ihletett.

splash_on_023.jpg

Szerencsére egyre jobban elszakadunk a régen megszokott merev fűzőktől, a több tonnányi habos anyagkupacoktól és a hatalmas, menyasszonyt elnyelő sziluettektől. Mind inkább a fesztelen, könnyed stílusra, a lenge, természetbe csábító ruhákra, valamint a légies anyagokra terelődött a hangsúly.

A lágyan ringatózó anyagrétegeket és szabásokat a víz hullámzása és habjainak fodrozódása inspirálta, de a gazdagon megmunkált csipkékben megjelenik a halászháló, valamint a korall motívuma is.

splash_on_035.jpg

A bemutató végén kértük egy rövid interjút Scheuring Tímeától, aki a jeget vette alapul. Türkiz színeivel, ahogy beleolvad a tengerbe visszaköszönt ruhakölteményiről. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapott több részről, és alig várja, hogy kötöttségek nélkül szabadon engedhesse a fantáziáját mint divattervező. Tímea még szeretné továbbképezni magát, ami nagyon szimpatikus volt számomra, azt is elmondta, hogy nehéz jó helyet találni a technikai jellegű dolgok megtanulására, így mindenképpen az a célja, hogy mint varrónő is elhelyezkedhessen a piacon, és bevezethesse saját márkáját.

splash_on_041.jpgMár csak az a kérdés: te tudnál választani ezek közül a meseszép ruhaköltemények közül?

A cikket írta: Tóth Barbara, Kikapcsolódok blog

A képeket készítette: Szűcs Norbert, Kikapcsolódok blog

Szeretnél további képeket is látni a bemutatóról? A Kikapcsolódok blog Facebook galériájában további szemet gyönyörködtető képeket találsz, ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr613907392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása