Beszámoló: Fina Masters megnyitó
2017. augusztus 14. írta: Anita Bé

Beszámoló: Fina Masters megnyitó

Kollegám is kint volt a megnyitón, ahol különleges showműsorral vette kezdetét egy hete minden idők legjobb vizes világbajnokságát követen a 17. FINA Masters Világbajnokság, ezzel köszöntve a hazánkba érkező közel 10.000 masters sportolót, a szurkolókat és a vb-n résztvevő önkénteseket.

fm_2017_15.jpg

Photo: Norbesign

Szeneczey Balázs, városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes megnyitóbeszédében elmondta, hogy „az elmúlt hetekben a budapestiek megmutatták a világnak, hogy miért a magyarokat tartják a világ bármely táján rendezett sporteseményen a legjobb szurkolótábornak.” A főpolgármester helyettes beszédében kiemelte, hogy „a masters egy egészen különleges hangulatú világbajnokság, ahol ünnep a részvétel, a versengésnek is barátibb a légköre, több az ölelés, több a mosoly. A mosolyok mögött azonban komoly felkészülés, sok-sok lemondás, a szórakozást edzésre cserélő munka van.”

fm_2017_26.jpg

Photo: Norbesign

„Budapest szereti a sportot, és – talán nem nagyképűség kijelenteni – a sportvilág is szereti Budapestet.” – mondta el Szeneczey, aki bizakodását fejezte ki, hogy az ide látogatók két hét múlva a valaha volt legjobb hangulatú masters vb-ről térnek majd haza azzal az eltökélt szándékkal, hogy minél előbb újra felkeressék Budapestet.

Cornel Marculescu, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója a masters vb megnyitóján is kiemelte, hogy minden idők legjobb FINA világbajnokságának helyszíneként szolgált Budapest. Kiemelte, hogy a masters világbajnokságok különösen fontosak a FINA életében, hiszen a résztvevők számát tekintve a legnagyobb méretű eseményről van szó. A FINA ügyvezető igazgatója elmondta, hogy biztos abban, hogy a masters vb is hasonló sikerrel zárul majd, mint az elit vb, köszönhetően a lélegzetelállító, magas minőségű helyszíneknek.

fm_2017_34.jpgfm_2017_41_1.jpg

Photo: Norbesign

 

 A beszédeket követően a színpadon látványos show vette kezdetét. M. Tóth Zsolt díjnyertes jégszobrász élőshowban faragta ki a világbajnokság logóját. Az ExperiDance táncegyüttes kivételes produkcióval készült a megnyitóünnepségre, majd a 100 Tagú Cigányzenekar kamaraegyüttesének autentikus magyar zenei produkciója következett. A megnyitóünnepséget a helyszínként szolgáló margitszigeti szurkolói zónát fénnyel elárasztó lézershow zárta.

fm_2017_53.jpg

Photo: Norbesign

Követhettek bennünket Facebook oldalunkon, ill. megtekinthetitek a cikkhez kapcsolódó galériát. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5812747084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása