Teszteltem: Tényleg Espresso Bar
2017. május 20. írta: csabazsee

Teszteltem: Tényleg Espresso Bar

Az utóbbi időben sorra olyan kávézókat mutattunk nektek, amelyek tulajdonosai a kávés, vendéglátós szakmába műkedvelőként kerültek bele és új álmukat korábbi életük látásmódjával építették fel. Meglepő vagy sem, de a végeredmény rendszerint kitűnően sikerült.

a_sba_1983_jav.jpg

Az IT-s, multis munkanapok levezetéseként Noémi és Gábor a ferencvárosi Lónyay utcában kerékpározva látták meg az elhagyatott üzlethelyiséget, s pár hónap munka után, 2016 novemberében kikerült a „T” betűs cégér. A belsőépítészi tanácsokat megfogadva a tágas, világos belterű helyiséget a jellemzően inkább csak a vásárlás időtartamára betérő vendégkör igényeire szabták. Úgy tűnik, a tervező kedvenc munkaeszköze az egyenes vonalzó, valamint néhány, frissen ható alapszín párosításával mesterien alakította ki az egyszerűségében teljes egésznek ható könnyed belteret.

sba_1866-2.jpg

A kezdetektől tudatosan épített rendszer fókuszpontjába az újhullámos kávék kerültek, e köré épült a technológia, a berendezés. Az italválaszték fő alapanyagát valamilyen világos pörkölésű - de pár hetente mindig lecserélődő - fajta, másrészt a klasszikusabb vonalat állandósultan képviselő, Don Cortez Grandi Arabica keverék adja.

a_sba_2146_jav.jpgSpeciality kávézókban nem éppen a Dalla Corte kávégépek reprezentálják magukat, azonban meg kell jegyeznünk, hogy az innovatív márka (a névadó ősapa, Bruno Dalla Corte a híres Faema E61 típusú kávégép megszületésében is részt vállalt) multibojleres technológiájú és gyönyörűen formatervezett berendezései dícséretesen megállják helyüket a precíz hőmérséklet-szabályozást igénylő feladatok során. Fenti kijelentés bizonyítása tökéletesen sikerült, látogatásunkkor Közép-Amerika costa ricai fennsíkjaira képzelhettük magunkat, a Montanas del Diamante farmról származó kávé eszpresszóként elkészítve frissítően hatott, mint a pezsgő kakaóporral fűszerezett csonthéjas gyümölcsösség. A Don Cortez blendet kézműves tejjel lágyítva kaptuk, ami a csokoládés jelleget kicsit halványította, úgy éreztük, ebből egymás után többet is képesek lennénk elfogyasztani – a kizárólag arabica összetevők miatt feltehetően büntetlenül.

a_sba_2102_jav.jpg

Kajánul emlékeztünk meg Costa Rica - a hazait többszörösen meghaladó - évi csapadék mennyiségéről, és fedeztük fel a napfényes helyiséget. A pultról helyben sült croissantok közül válogathatunk vagy kérhetünk frissen készült szendvicset, ezeket CsupaSzörppel öblíthetjük le. De ha mindez nem volna elég, egy nutellás sajttortát is betolhatunk.

a_sba_1897_jav_2.jpg

A nyár hiteles ígéretének tekintjük a Lónyay utca forróságát és elhatározzuk, hogy a cold brew italok miatt hamarosan visszatérünk. De Tényleg!

 

Elérhetőség:

Tényleg Espresso Bar

https://www.facebook.com/tenyleg/

1093 Budapest, Lónyai u. 39.

Nyitvatartás: H-P: 7:30-17:30, Szo: 9:30-13:30

Követhettek bennünket Facebook oldalunkon, ill. megtekinthetitek a cikkhez kapcsolódó galériát

Fotók: Sánta Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr3812519117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása