Recept: Férfias sörkorcsolya
2015. augusztus 19. írta: Anita Bé

Recept: Férfias sörkorcsolya

Ha férfi vagy, akkor ezt az egyszerű receptet Te is el tudod készíteni. Ha nő vagy, akkor pedig a férjed/párod/haverod biztosan imádni fog azért, ha egy ilyet összerittyentesz egy pénteki napon, egy meccs előtt.

352c8a4ab9a4644957ade74c573a40f6.jpg

Nem kell túlbonyolítani a dolgokat, így az alábbiakat javaslom:

Hozzávalók (kb 12 db csiga esetén)

- Bármelyik boltban kapható leveles tészta 

- 10 dkg jó minőségű sonka

- 15 dkg jó minőségű sajt (A trappistát most hanyagoljátok, keressetek egy füstösebb, intenzívebb ízt.)

- 1 db tojás sárgája

- Bors

Elkészítése

A leveles tésztát hajtsátok félbe, hogy vastagabb legyen a réteg. Ezt követően kezdjétek el megpakolni a feltétekkel. Ha készen vagytok, tekerjétek fel, majd vágjátok ujjnyi vastag karikákra a tésztát. Vajazzatok ki egy hőálló edényt, helyezzétek rá az elkészített falatokat,a felvert tojássárgájával pedig  kicsit kenjétek meg, hogy szép színt kapjon. Legvégül borsozzátok meg alaposan, és vágjátok be 180 fokon előmelegített sütőbe. /Mákot is használhattok, de én inkább a borsot ajánlom. / Akkor tudjátok, hogy már készen van, ha kapott egy kis színt, és a sajt is szépen megolvadt benne. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr167717458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása