Egy jó ideje szemezgetek ezzel a dobozkával, mely azt ígéri megkönnyíti a főzést, és segítséget nyújt azoknak, akik még nem rendelkeznek kellő tapasztalattal a konyhában, és szeretnének valami különlegeset kipróbálni. Jómagam imádok főzni, de a speciális tudást megkövetelő ételekhez nem értek, értem itt az alapanyagok összetételét-párosítását is. A Kitchenbox azért jó, mert nem kell a bevásárlással bajlódni egy hosszú nap után, minden ki van pontosan mérve, be van csomagolva, és egy receptkártya segít abban, hogy az ételed tökéletes legyen.
Szállítás kedden, és pénteken van, az ételek 1 hétig hűtőben elállnak. Hajtott a kíváncsiság, hogy valóban olyan friss marad-e minden, ezért a hét utolsó munkanapján álltam neki a főzésnek. Az alábbi adagok két személyre szólnak:
Láthatjátok Ti is, hogy valóban nagyon szuper a csomagolás, ebbe senki nem köthet bele. A recept 1-2 tételnél kevesebb adagot ír elő, mint ami a valóságban itt szerepel, nálam ilyen volt az újhagyma. Nem baj, hogy bőségesen raktak bele, egy picit örült ennek az ember lánya. :) Olyan -számomra- újdonságokkal ismerkedhettem meg, mint a pankó morzsa, miso doenjang paszta, gojujang koreai paprika paszta.
A vacsorám elkészítése nagyon egyszerű volt, a legnagyobb hangsúlyt a húsgolyó összeállítása kapta, melybe apróra vágott vöröshagyma,fokhagyma, reszelt gyömbér, 1 evőkanál szójaszósz, egy evőkanál szezámolaj, a pankó morzsa és koriander került. Az alábbi menükártya segített a munkámban:
A masszából golyókat formáztam, majd félretettem egy mosogatás erejéig őket pihenni.
Serpenyőbe olívaolajat melegítettem, ebbe dobtam bele ezeket a kis guszta húsgolyókat, és pirítottam szép aranybarna színűre.(Oldalanként kb. 4-5 perc.)
Amikor a kívánt színt elértem, hozzáöntöttem a miso és a paprika pasztát, a maradék szójaszószt, ezt követően 1 dl vízzel öntöttem fel, és alacsony lángon kb 10 perc alatt elkészítettem.
A tésztához 1 liter forrásban lévő vizet használtam, és kb 5 percembe telt megfőzni. Eközben az étkezési keményítőmhöz 1 dl vizet adtam, csomómentesen elkevertem, és a gombócaimhoz adtam, ezzel szép, sűrű állagot kaptam. Elkészítést követően a tésztára helyeztem a gombócokat és a ragut, vágott korianderrel és újhagymával díszítettem.
Összegzés: Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, szimpatikusnak találom a szépen csomagolt alapanyagokat, és azt, hogy frissek maradnak valóban ilyen sokáig. Tetszik továbbá a különleges receptvilág, szerintem lessetek meg Ti is egy-egy dobozt. Ha nem vagytok túl bátrak, akkor javaslom a kevésbé szokatlan ízeket. :)