Megtakarítási tipp: 52 hetes pénzkihívás
2015. január 03. írta: Anita Bé

Megtakarítási tipp: 52 hetes pénzkihívás

Szeretnél félretenni következő évre 137.800 Ft-ot? Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy azoknak sem lehetetlen, akik kevesebb pénzből élnek, vagy szeretik elkölteni a teljes fizetésüket? :)

24e305ca159401b6349e696f8e57b5df.jpg

A dolog nagyon egyszerű: Az első héten 100 Ft-ot tegyünk bele egy erre kialakított tálba,perselybe,borítékba,befőttes üvegbe. A második héten 100 Ft-al növeljük meg az előző heti összeget, tehát 200 Ft-ot tegyünk félre. A harmadik héten pedig már 300 Ft-ot fogunk beledobni, és így tovább. 

52_hetes_kihivas.jpg

A táblázatot 3 részre osztottam, mindezt pedig azért, mert nem biztos, hogy mindenki végig tudja, vagy szeretné csinálni a kihívást.

Nyár kezdetekor 25.300 Ft-od lesz félretéve. Ez valóban még nem túl sok, de akár elmehetsz belőle egy fesztiválra, vagy eltölthetsz pár napot a Balatonon. Családosok egy kerti partyt, vagy egy baráti összejövetelt tudnak belőle csapni, vagy elmehetnek a családdal egy strandra, és nem kell Anyunak aznap főznie. 

Az ősz közepén közel 100.000 Ft-od lesz félretéve ha tartod magad a szabályokhoz. Ebből azért már elég sok mindent lehet megvásárolni:) Jómagam utazásra szeretnék félretenni, repülőjegyet vennék belőle. Karácsony előtt pedig nem is kell részleteznem milyen jól jön ez a kis pénz. 

Végül év végén a perselyetekben lesz a kívánt összeg, feltéve ha nem ment tönkre a kocsitok, nem lett csőtörés a lakásban, vagy nem volt a 30., 40., 50. születésnapotok, és nem költöttétek el mind :)

FONTOS: a kihívást ha soknak érzitek ezeket az összegeket csinálhatjátok fele ennyi pénzzel, és akkor nem lesz ennyire megterhelő, főleg nagyobb családok számára. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr977038067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása