Teszteltem: felnotttarsasok.hu
2020. május 25. írta: Anita Bé

Teszteltem: felnotttarsasok.hu

Gyermekeim születése előtt gyakran jöttünk össze a barátaimmal egy-egy hétvégén. Ekkor reggeltől-estig tartó társasjáték csatákat vívtunk egymással, jókat beszélgettünk, és persze nevettünk egymás bugyuta rajzolásán. Imádtam, amikor egy-egy embert szinte azonnal kiejtettünk a játékból!

1_14.JPG

Most, hogy gyermekeim vannak már nem is olyan egyszerű összehozni ilyen élményeket, de a vágy még mindig bennem van. Külön fontos most számomra, hogy a vágyott társasjátékot akár már két fő is tudja játszani: hiszen előfordul, hogy csak a férjemnek van kedve a szórakozáshoz.

A felnotttarsasok.hu oldalon olyan izgalmas játékokkal találkozhattok, amelyeket párban, vagy akár nagyobb társasággal együtt is végig tudjátok vinni. Mi most minden esetben többször teszteltünk Nektek, ráadásul párban vittünk mindent végig. Kipróbáltuk azt is, hogy videóchaten beszéltünk a barátokkal, de sajnos ez a módszer nem vált be, mert nem figyeltünk teljes körűen a másikra, így a végén inkább elbeszélgettük az időt.
Konklúzió: kell a személyes jelenlét, ha játszani szeretnétek! Köztünk szólva ez nem is baj: a társasok egy kicsit visszaröpítenek bennünket az időben, és nem ülünk a monitorok előtt, ahogyan azt gyakran tennénk.


Túlélők viadala:
Számomra egyértelműen favorit lett: nincs is királyabb, mint a házi karantén alatt egy (akár) zombis játékkal szórakozni!
Kezdjük is az elején: a grafika egyszerűen lenyűgőző! A társast Cserkuti Dávid illusztrálta, és Bartha Hedvig készítette. Szuper választás volt: a doboz már külsőleg is megfogja az embert: vagány, kicsit pimasz, de közben pedig nagyon szerethető. A dobozunk, és a játékaink alapanyagai rendkívül jó minőségűek, tartósak. Számomra ez külön öröm, hiszen több évre vesszük ezeket a termékeket, amelyeket akár gyermekeink is örökölhetnek. Ráadásul egy ilyen termék megvásárlásával hazai vállalkozást támogatunk a nagyobb brandek helyett!

2_10.JPG

Imádtam ezt a társast: több alternatívát választhatunk a túlélésünkre vonatkozólag. Kipróbálhatjuk, hogy az általunk választott vagy kiosztott karakter miként élne túl egy áramszünetet télen, vagy mit tenne zombitámadás során, esetleg mi történne akkor, ha elvesznénk a dzsungelben?

3_12.JPG4_7.JPG

Több főhős áll rendelkezésünkre, akikkel végigvihetjük a pályánkat. Mindenkinek más az életereje, lelkiereje, szerencséje. Azt, hogy ki mennyi felszerelést vihet magával a küldetés során pedig szintén meghatározza a karakterünk.
A különböző élethelyezeteket a vidéki, turista, vagy a városi fiúkkal/lányokkal vihetjük végig. Személyes kedvencem volt a vidéki lány: elég jó életet és lelkiereje volt, bár a szerencse az nem feltétlenül állt mindig mellette, és a zsákja is véges volt. Ezekbe olyan tárgyak kerültek mint a gumicsónak, szendvics, térkép, takaró, elsősegélydoboz, stb. A szerencse határozza meg, hogy kinek mi jut!

6_10.JPG7_5.JPG

Az összes pályát végigjátszottuk (több-kevesebb sikerem volt, néha elég gyorsan kiestem) de számomra a zombitámadás volt a legszórakoztatóbb. Lássuk be, nem egy mindennapi élethelyzet � Egyébként imádtam azt a játékban, hogy módosítható a játék, remek ötletnek tartom. Lényegében olyan, mintha 3 különböző játékunk lenne egy dobozban.

8_5.JPG9_2.JPG


A zombitámadás egyik feladatában nagyon gyorsan elvéreztem: ellenfelemnek 30 másodpercig kellett csiklandoznia, amit kb 3 másodpercig kitartóan tűrtem is. Volt, amikor az élelmem fogyott el, de volt arra is példa, hogy leestem egy ablakból, és az összes életerőm elfogyott, így kiestem. Nagyon jókat nevettünk, jó szívvel ajánlom Nektek ezt a társast!

Páros játszma:

Kifejezetten pároknak készült ez a társas, tehát ha csak haveri kapcsolatban vagytok, akkor ne ezt vegyétek le a polcról. A játék lényege, hogy egymáshoz egy kicsit közelebb kerüljetek, jobban megismerjétek a másikat. Mi egyik este korán lefektettük a gyermekeinket, töltöttünk egymásnak egy kis bort, és összebújva nevettünk egymáson. 10 éve ismerjük -elméletben- a másikat, így arra gondoltunk, hogy ez nevetve menni fog Nekünk!

12_2.JPG

Voltak vitás helyzetek, volt amikor összebújva szeretgettük egymást, és persze volt, amikor szakadtunk a nevetéstől: nem győztük elmondani pár miatyánkot, hogy ne ébredjenek fel a gyermekeink.

Ezt a társast szintén Bartha Hedvig álmodta meg: a grafika hasonló stílusban készült, mint a túlélők viadala: nagyon szerethető, aranyosak ezek a rajzok.
A játék kezdetén ha csak egy pár játszik, akkor egy férfi, és egy nő áll a rendelkezésre. Ha több pár szeretne játszani, akkor pedig párban álló karakterből tudunk választani. Írtó cuki mind, engem ezek nagyon megfogtak.

13_4.JPG

A páros játszmában 4 különböző mező létezik. Ha valamelyikre ráléptek, akkor kérdések-teendők várnak rátok. Nem titok: a férjem elég gyakran elvérzett a kérdések megválaszolása során. Mentségére szóljon, hogy nem is olyan egyszerűek ám ezek! Az egészben az a legjobb, hogy naívan azt hisszük, hogy mindent tudunk a másikról, pedig… hát nem! �

14_2.JPG15_2.JPG

Egyértelműen a kívánságmezők voltak a kedvencek: volt, ami közös programot garantált, volt, ami pedig egy finom reggelivel kecsegtetett. Mondanom sem kell: elég sok meglepit bezsebeltünk mindketten, az éjszakát pedig szerelmesen, összebújva töltöttük el a játékot követően!

16_3.JPG17_1.JPG

Szívből ajánlom ezt a társast azoknak, akik szeretnék kicsit feldobni az estéjüket, párkapcsolatukat. Igazán romantikus, tele sok szórakoztató kérdéssel!

Ha Te is meglepnéd magadat, vagy párodat egy szuper társassal, akkor keresd fel a Bohema Games oldalát!

Elérhetőségek:

https://bohemagames.com/

https://felnotttarsasok.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr1015715774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása