Teszteltem: La Delizia
2015. március 12. írta: Anita Bé

Teszteltem: La Delizia

Budapesten létezik egy csodálatos hely, melynek neve: La Delizia. Helyben sütött kekszekkel, különleges és minőségi süteményekkel várják a vendéget. Az üzletbe lépve már lehet érezni a finom kekszek illatát, a dekoráció pedig egyedi, a helyre jellemző.

keksztarolo.jpg

 Miután megérkeztem, az üzletben lévő hölgy készségesen segített eligazodni a hatalmas választék rengetegeiben. Aki szereti az édességet, annak nagyon nehéz lesz választani, hiszen szinte mindent szeretne megkóstolni. A kínálat évszakonként változik, érdemes gyakran visszatérni. Nyáron a Jókai utcában lévő üzletükben csodálatos epres szeletet ettem, ez érthető okok miatt a jelenlegi kínálatban nem szerepelt. 

Most a Pozsonyi utcában lévő La Delizia üzletbe látogattunk el, ami picurka, de nagyon hangulatos. Az italkínálatban szerepelt egy speciális forró csoki, szerettem volna mindenképpen kipróbálni.unnamed_8.jpg

A sütemények közül most egy málnás sajttortára esett a választásom, a velem érkező pedig egy macaront kért, és egy szilvalekváros rugelachot.

unnamed_1_4.jpg

Az ajándék csatos üvegben felszolgált víz mindenkinek jár, apróság, de mégis mennyire jól esik az embernek. Láthatjátok, hogy a forró csokihoz tartozik egy kemény csokoládé, mely több ízben áll rendelkezésünkre. Mi most egy hagyományos mogyorós ízű korongot kértünk. A kézhezvételt követően ki kell emelni a műanyag tárolójából, rá kell tenni a forró csokira, majd pár perc alatt elolvad, és el lehet keverni. Finom volt, de én mindenhogyan szeretem ezt az italt, lehet szubjektív a véleményem :) A málnás torta nem volt pusztítóan édes, aminek nagyon örültem, a gyümölcs rétegek örvényszerűek voltak benne, csodás volt. A lekváros rugelach kb 1 perc alatt eltűnt, állítólag nagyon-nagyon finom volt. Sajnos nem tudtam megkóstolni :) A macaroon szintén friss, könnyű, finom, és persze szép volt. Nem állítom, hogy ez egy olcsó hely, a városban lévő cukrászdák áraihoz képest viszont nincs elszállva magától. Akár randira mész, akár egy barátnős csevegésre, azt tanácsolom, hogy menjél be valamelyik üzletükbe, és kóstold meg Te magad is ezeket a finomságokat. Nyáron reményeim szerint újra lesznek fagylaltok is, amik az üzlethez igazodva nem a hagyományos ízekben lesznek elérhetőek :) 

Az első kép forrása: ladelizia.hu

Elérhetőségek:

La Delizia – különleges kekszek és sütemények boltja

1066 Budapest, Jókai utca 13.Nyitvatartás :

1137 Pozsonyi út 7.
Hétfőtől-vasárnapig 10.00-20.00 óra között

1066 Budapest, Jókai u. 13.
Hétfőtől-szombatig 10.00-20.00 óra között (vasárnap zárva)

Telefon: 06 30 304 0531, 06 30 411 2875
E-mail: info@ladelizia.hu
Web: www.ladelizia.hu
Facebook: www.facebook.com/ladelizia.budapest

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr207260077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása