Teszteltem: HerbaTherapy illóolaj
2019. augusztus 21. írta: Anita Bé

Teszteltem: HerbaTherapy illóolaj

Az illóolajról eszembe jut, amikor gyerekként a kerámia párologtató vizének felszínén figyeltem az úszkáló olajcseppeket és imádtam, ahogy az illat az orromba kúszott. Pár éve kerültem közelebb a gyógynövények és az illóolajok terápiás felhasználási útjához.

 _dsc0005_2.JPG

A budapesti Eco Town rendezvényen találkoztam Dr. Takács-Tóth Dianával, a HerbaTherapy aromaterapeutájával, vegyészével és megálmodójával.

Az illóolajos üvegcsék sora mellett szappanokat, dezodorokat és szobor hatású diffúzorokat pillantottam meg; a környezet olyan volt, mintha egy gyógyítóasszony házába léptem volna, száradó növényekkel és virágok illatával. Csodás volt, leültem Dia mellé és beszélgetésbe kezdtünk.

A HerbaTherapy az illóolajok használatát a terápiás hatás oldaláról közelíti; egy személyes konzultáció alkalmával lehetőség nyílik az anamnézisre, majd az aktuális problémánk kezelésére – ez a legtöbb esetben azt jelenti, hogy Dia személyesen nekünk készít olyan illóolaj keveréket, amely terápia a megnevezett problémánkra.

 _dsc0015_3.JPG

Meglehetősen érzékeny vagyok a levegő állapotára. Azonnal kiszárad a torkom és köhögök, ha „koszos” vagy száraz a levegő. A napi rutinom része, hogy rengetegszer szellőztetek, ha lehet a szabadban, fák között vagyok; a nagyvárosi lét azonban megteszi aprólékos hatását. Számos mikrokörnyezetbe cseppenek nap, mint nap; felszállok a klimatizált villamosra, beülök az autóba és beindítom a szellőzést, az ágyneműnket a kedvem szerint illatosítom.

Dia a Citrom illóolajat – botanikai nevén: Citrus limonum ze. - javasolta.

Az üvegcsében 100% tisztaságú, természetes növényi eredetű, hígítatlan, első lepárlású olaj pihen, amelyet a növény héjából, hidegen sajtolnak. Baktérium-, vírusölő és fertőtlenítő hatású tulajdonsága mellett segíti az emésztést, a zsírpárnák eltűntetését, tonizálja az idegrendszert, frissít és növeli a koncentrációs képességet. Terápiás hatásai közül számomra most a legaktuálisabbak: hogy köhögés megelőző, hogy levegőt lehet vele fertőtleníteni (otthon, munkahelyen, autóban), hogy segít az érzelmi kimerültség esetén, hogy erősíti a törékeny körmöket és, hogy oldja az emésztési problémákat.

Nagyon szeretek friss és tiszta autóban utazni - a szintetikus tisztítószereket egy ideje már az otthonunk takarításánál is minimalizálom – így gyakran takarítom. Az illatosításra azonban eddig még nem találtam igazán tetszetős, természetes megoldást.

 _dsc0021.JPG

Dia Citrom illóolajához az Élatfa autóillatosító klipszet választottam, amit azóta több, mint 500 km-en teszteltem.

Az aranybarna üvegcse fehér kupakkal kattan, kezemben a selymes érintésű, matt, fehér-kék HerbaTherapy címkés Citrom illóolaj. A rozsdamentes acél Életfa klipsz díszkorongját lecsavarom, 5 csepp citromolaj a filckorongra, visszacsavarom a koronát, a puha, gumis csipesszel illesztem. Pár másodperccel később az autó indítása után kellemesen terjed a citrom illata. A több, mint 4 órás autózás után frissen és szárazköhögés nélkül szállok ki.

 _dsc0024_2.JPG

Imádom ennek a természetes illatósítónak az ötletét; a további 4 filckorongra pedig később választhatok egy másik olajat is.

 _dsc0028_1_1.JPG

A HerbaTherapy-t ajánlom azoknak, akik kedvelik a növények természetességét, akik szeretnék élvezni a 100% tisztaságú – a biztonsággal használható forrás - természetes illóolajok erejét és egészségét, akik nyitottak megtanulni az illóolajok terápiás használatát és beépíteni a család életébe – a gyerekek gyógyítását is ideértve.

 

Elérhetőség:

https://www.herbatherapy.hu/

 

Írta: Sas Gabriella, fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr3715018288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása