Teszteltem: Cafe Brunch
2019. január 02. írta: csabazsee

Teszteltem: Cafe Brunch

Mutatunk egy belvárosi, menő brunch helyet, ahol délután 2-ig választhattok a finomabbnál finomabb reggeli fogások közül, ezután pedig az a la carte étlapról rendelhettek egy könnyű ebédet vagy vacsorát.

 unadjustednonraw_thumb_3150.jpg

A Cafe Brunch az Opera szomszédságában, az Andrássy úthoz közel található, egy kellemes hangulatú sétálóutcában. Letisztult, modern kialakítása egyből megragadta a figyelmünket. Míg nyáron a körülbelül 40 főnek helyet adó terasz teszi hangulatossá, addig télen a fények, a különleges, négy kávégyertyából álló adventi koszorú és a karácsonyi díszek adják otthonos, bekuckózós jellegét.

 unadjustednonraw_thumb_314d.jpg

A bruncholás még csak most kezd divattá vagy egyáltalán ismertté válni a magyarok körében. Ez a szó az angol breakfast (reggeli) és lunch (ebéd) szó összeolvadásából keletkezett, jelentése pedig a késői reggeli, amit általában délelőtt 10-11-től fogyasztanak az emberek kora délutánig. Nagyszerű program lehet egy lustálkodós hétvégi napon barátokkal vagy a családdal, amikor nem kell sehova sem sietni.

unadjustednonraw_thumb_317b.jpg

A Cafe Brunch belső kialakítása kisebb alapterülete ellenére nagyon hangulatos, letisztult. Az ablak mellett a sétálóutcára és a teraszra, szökőkútra láthatunk rá. Nincsen túldíszítve a hely, de így tágasabbnak is tűnik. A reggelik tekintetében tojásételek, kontinentális reggelik és egészséges opciók közül (zabkása, granola) választhatunk. Vannak kávék, teák, frissen facsart narancslé és smoothiek. Mi prosciutto-parmezán-rukkola grillezett szendvicset és egy füstölt lazacos, avokádós szendvicset kértünk, karamellás cappuccinoval és zöld teával, de aztán megérkezett Tamás, a reggeliző tulajdonosa, és igazi terülj-terülj asztalkámat varázsolt elénk: megkóstoltatta velünk a spenótos-kecskesajtos omlettet avokádóval és lazaccal, illetve egy különleges smoothiet is, uborka-brokkoli ízben.

 unadjustednonraw_thumb_315d.jpg

Amíg az ételek elkészülésére vártunk, Tamás elmesélte, hogy körülbelül egy éve nyitotta meg a reggelizőt, melynek eredeti célja az volt, hogy a közelben lakók számára legyen egy hely, ahova lejöhetnek reggelizni, kávézni. Időközben aztán ismertté vált a környéken megforduló turisták körében is, hiszen az Andrássy úthoz közel, jól megközelíthető helyen helyezkedik el. Tamás kiemelte, hogy jól ismeri a környéket, ami dinamikusan fejlődik, egyre több új étterem és kávézó nyílik. Jelenleg azt tapasztalja, hogy a vendégkör nagy része külföldiekből áll, de amikor van lehetőség kiülni a teraszra borozgatni, akkor sok magyar is megfordul.

 unadjustednonraw_thumb_315e.jpg

Az étlapon a magyaros ételek (tojásételek) mellett igyekeztek a külföldi ízlésnek megfelelő fogásokat is felsorakoztatni, úgy, mint az avokádó, lazac, kecskesajt, granola vagy a zabkása. A péksüteményeket helyben sütik frissen, a tortákat pedig úgy rendelik. A reggeli mellé lehet kérni frissen facsart narancslét vagy smoothie-kat, az igazán merészek például répa-gyömbér vagy uborka-brokkoli ízben kóstolhatják meg. Nagy hangsúlyt fektetnek a kávéra is, ami frissen pörkölve érkezik hetente az üzletbe. A kávé 100 % frissen pörkölt arabica, a vendégek egy közepes pörkölésű, és egy újhullámosabb, világosabb, gyümölcsösebb kávéból választhatnak. A kávékat többféleképpen (espresso, cappuccino, latte, flat white) készítik el a betérő vendégek ízlése szerint, igény szerint szirupokkal ízesítik ezeket. A laktózérzékenyek számára alternatív megoldások, kókusz-, rizs-, mandula-, és szójatej áll rendelkezésre. Az esti órákban pedig minőségi magyar borokból és helyi kézműves sörökből lehet fogyasztani.

unadjustednonraw_thumb_3157.jpg

Mi elmondhatjuk, hogy egy nagyon kellemes reggeli élménnyel gazdagodtunk. A szendvicsek ízletesek és laktatók voltak, mellé salátát tálaltak. Az avokádó-lazac párosítás különleges, ritkaságnak számít a hasonló magyar reggelizők körében. A kecskesajtos-spenótos omlett pedig igazi gourmet fogás, ezt is lazaccal, avokádóval, salátával és bagettekkel kaptuk. Az alapanyagokon érezni, hogy minőségiek, frissek, a bagettek nagyon finom ropogósak voltak, ráadásul nem klasszikus, fehér lisztből készültek. A tálalás is igényes, jó volt ránézni az ételekre. A kávé kellemesen krémes volt, a smoothiek közül pedig Tamás ajánlására az uborkás-brokkolis ízt kóstoltam meg, melytől először kicsit ódzkodtam, ám azt kell mondjam, nagyon-nagyon ízlett, friss ízével teljesen levett a lábamról. Ha csak ezt kóstoltam volna, akkor is visszatérnék.

 unadjustednonraw_thumb_317e.jpg

Összességében ajánlom a helyet mindenkinek, aki szeret reggelizni vagy bruncholni, és nem csupán egy klasszikus tojásrántottára vágyik. Itt ugyanis ennél sokkal különlegesebb fogások hívogatnak kóstolóra, amik amellett, hogy laktatók és ízletesek, az egészséges vonalon mozognak. Akinek tetszik a hely stílusa, annak jó hírrel szolgálhatunk: tavasszal nyílik egy bisztró, amely a Cafe Brunch társétterme lesz, a hangsúly ezúttal az a la carte étlapról rendelhető ételeken lesz, és hosszabb nyitvatartással fogják várni vendégeiket. Az új étterem, a Brunch Bistro Budapest a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Arany János utcai metrómegállóval szemben fogja megnyitni kapuit.

Elérhetőségek:

https://www.cafebrunchbudapest.com/

https://www.facebook.com/cafebrunchbudapest/

https://www.instagram.com/cafebrunchbp/

Írta és fényképezte: Novák Dóra, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr1814474196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása