Teszteltem: Életszövő 2019-es tervezője
2018. december 11. írta: csabazsee

Teszteltem: Életszövő 2019-es tervezője

A karácsonyi készülődés első hivatalos vasárnapja után reggel arra ébredtünk, hogy pár óra múlva Pécsen, személyesen beszélgethetünk az Életszövő-ről. Alig vártuk, hogy megismerkedhessünk ennek a különleges tervezőnek a kreátoraival és kezünkkel tapinthassuk 2019 világát.

Fényes kilincs nyitotta a helyiséget; Anikó és Szilárd várt ránk. Megérkezésünk mini rituáléja után az üvegasztalon pillantottuk meg a flamingó kerttel grafikált Életszövő díszdobozát.

dsc_5600.JPG

...a doboz, szinte épülete a tervezőnek; a kézzel készített óriás habcsókok szállítódobozára emlékeztet, emelem is fedelét és elénk tárul a trópusi levelek zöldellése, az Életszövő felirattal, amely violinkulcsszerű melódiával vezet minket a lapozáshoz.

dsc_5560.JPG

Miközben megcsodáljuk minden kicsiny részletét, egyre kíváncsibbakká válunk, hogy is készül az Életszövő.

dsc_5550.JPG

2016-ban Anikó és Szilárd duója szeretett volna olyan tervezőt alkotni - elsősorban a fiatalabb korosztálynak, hogy megtanulhassanak vele rendszerben gondolkozni; olyat, ami magyarország specifikus, magyar nyelvű, rendszerezett, színes, kényelmes méretű és egész évben boldogságot ajándékoz használójának. Szilárdnak több, mint 10 éve a naptárak jelentik egyik imádatát, Anikó pedig a kreatív alkotó; mindketten gyógyszerészek és alapvetésként tekintenek a precizitásra. Azóta is nagyrészt az Ő kettejük kétkezi munkájával készül az összes Életszövő.

Gabriella: Hogy debütált az Életszövő?

Anikó: Szerettünk volna a legapróbb részletet is tartalmazó olyan naptárt, ami egyben tervező is; a precizitás iránti tiszteletünkkel belevágtunk, felkutattuk a nyomdaipar számunka megfelelő helyeit, ezt egészítettük ki kezeink ügyes munkájával, megalkottuk a weboldalunkat, majd elkészítettük az Életszövő első home-made videóját.

dsc_5586.JPG

Gabriella: Kiknek készítitek az Életszövőt?

Anikó&Szilárd: A tizenpáréveseknek szántuk alapvetően; viszont azt tapasztaltuk az évek során, hogy rajtuk kívül a nők szinte minden korosztálya megtalálja az Életszövő életérzését.

Gabriella: Miben különbözik az Életszövő, más határidőnaplóktól vagy tervezőktől?

Anikó&Szilárd: Klisének hangozhat, de az igazság az, hogy szeretettel és a mi törődésünkkel készül minden egyes darab. A grafikai elemeket mi magunk tervezzük, rengeteg manuálitás szükséges az Életszövő teljességéhez, hogy minden részlete élvezetes legyen – a hónapjelölő füleket például a mai napig kézzel vágjuk és illesztjük. A papír ilyen szintű vastagsága teszi lehetővé, hogy a bejegyzéseink, a színezéseink ne üssenek át az oldalakon – használhatunk víz- vagy olajbázisú írószert is, a lapokon tökéletesen látszani fog. Minden matrica és illeszthető elem a megtervezett felületre méretezett, külön záródó tasakkal fűzött.

dsc_5593.JPG

Magyar nyelvű a tervező és a legmagasabb szintű aktualitásokkal készítjük el az adott év tekintetében: a szabadságtervezőben pirossal szerepelnek az ünnepnapok, zölddel a pihenőnapok és kékkel a munkanapok – ehhez meg kell várnunk minden évben a nyár végét, hogy hivatalosan publikussá váljon a következő évi munkrend; a névnapok napi megjelenéséhez éves statisztikát vizsgálunk, hogy népszerűség alapján kerüljenek feltüntetésre az aktuális év névnapjai; az esedékes óraállításokat és holdjárást is jelöljük.

Az öröknaptár egy olyan mini tár, amelyben a napok havi leosztásban listázottak, beírhatjuk azokat a dátumokat, amelyek soha nem változnak (szülinapok, névnapok, évfordulók, egyéb titkos események emléknapjai J) és egyszerűen csak átemelhetjük öröknaptárunkat a következő évi tervezőnkbe.

Több jelölőnaptárt tartalmaz minden egyes Életszövő, amiket maximálisan személyreszabhatunk (használhatjuk ciklusjelölőnek, edzésellenőrzőnek, étrendkiegészítő csekkolónak, folyadékbevitel grafikonnak). Sok oldalnyi jegyzetelésalap is belekerült sima, pöttyös, vonalas és rácsos mintázattal.

Gabriella: Okostelefon naptár VS Életszövő?

Anikó&Szilárd: Bár a napjaink szinte minden órájában legalább egyszer a kezünkbe kerül telefonunk, akármilyen csodás kijelzője és esztétikus kiegészítői is vannak, a személyes kreativitásunk kiélésében véges, emberek milliói használják kötelező jelleggel és nem igazán kézzelfogható.

dsc_5576.JPG

Az Életszövő, amit a kezedben tarthatsz, elkísér a mindennapjaidban, Te töltöd Őt és Ő Téged – ehhez nincs szükséged hálózati csatlakozóra; napló, aminek bármelyik lapját lapozhatod, töltheted, jegyzetelheted egy egész éven át, miközben egymástól tanultok. Az év végeztével pedig emlékeid biztos helyen tárolódnak, ha kedved tartja, csak előveszed és máris nosztalgiázhatsz. Szinte alig adódik lehetőség arra, hogy a kézírás művészetét használjuk; az Életszövő ennek a tudásnak is papírt ad.

Gabriella: 2019-ben milyen specialitásokkal szőttétek át a tervezőt?

Anikó&Szilárd: A nagyobb átmérőjű ikerspirállal és a vastagabb papírral a funkcionalitást erősítettük; +20 oldallal bővítettük az alkotói tartalmat; kitanultuk az aranyozott csillogás megjelenítésének alkalmazható technikáját; több mint 400 matrica áll rendelkezésre az alap csomagban is; 4 jelölőnaptárral készültünk a praktikusság jegyében.

dsc_5595.JPG

Gabriella: Mi volt a 2019-es Életszövő elkészítése során a legnagyobb kihívás?

Anikó&Szilárd: Az aranyozási technika megvalósítása, a megfelelő szélességű aranyszínű elasztikus pánt beszerzése, illetve, hogy idén a megszokottnál is később vált publikussá a jövő évi munkanapok és ünnepnapok pontos listája.

Kezeinkben a beszélgetés kezdete óta a 2019-es Életszövőt forgatjuk; a kedvenceink: a spirál tökéletes eldolgozású matt aranyozott, rugalmas, nem tartunk attól, hogy szétesne vagy megsértene bármit; az arany pánt levehető (akár stresszoldó kézikütyünek is használható, ha erre vágyunk); az emlékőrző ragasztós megoldása elképesztően jó ötlet; imádunk olvasni – szuper, hogy van egy hely az évben elolvasott könyveknek; költségvetés tervezőt is találunk - ez megdobogtatja a szívünket, illetve nyugtató, hogy nincs helye a világtérképnek (ehhez maradjon csak az okostelefon); formagémkapocs és befűzött vonalzó – sose lehet tudni, hol lesz szükségünk rá!

A 2019-es Életszövő limitált számban érhető el, a webshopból kényelmesen megrendelhető.

Szuper, hogy a legtöbb kiegészítő elemből lehet pluszban rendelni.

dsc_5581.JPG 

Az Életszövőt azoknak ajánljuk, akik 2019-ben a kreativitásban gondolkoznak, akiknek fontos a precizitás és szeretik, ha adódik lehetőség a mindennapok mellett az ábrándozásra; szeretnék megtanulni a rendszerezés egy típusát; szívesen tekintenék át őszintén az évet és persze kedvelik az arany és a természet harmóniáját!

Neked milyen ÉLETed SZÖVŐdik 2019-ben?

 

Elérhetőségek:

https://eletszovo.hu/

https://www.facebook.com/eletszovo/

https://instagram.com/eletszovo

Írta: Sas Gabriella, Kikapcsolódok blog

Fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr9014455414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása