Teszteltem: Demmers Teahouse
2018. november 19. írta: Anita Bé

Teszteltem: Demmers Teahouse

Számomra a teaszezon minden évben akkor kezdődik, amikor megérzem az „őszillat”-ot....alig vártuk, hogy beléphessünk Andrew Demmer teaházába.

 dsc_3836.jpg
Demmer Úr 1981-ben alapította a teaházat; a mai napig ő maga látogatja a teaültetvényeket és kóstolja a teákat, amelyekből aztán a teaház több száz féle teáját kortyolgathatjuk.

Teacsomagokkal ékesített polcok, fényesen csillogó mérlegek és a frissen készített tea illatával várt minket Surányi Judit a Demmer’s teaházban. Judit 12 éves tapasztalata és élményei teljesen lenyűgöznek.

 46511299_1104743136362279_4415732516414029824_o.jpg
A Demmer’s teaház 4 üzlete működik Budapesten, 1 pedig Győrben. A teaházakban legnagyobb részben szálas teákat csészézhetünk, illetve meg is vásárolhatjuk azokat, a webshopban pedig online is rendelhetünk. A szálas tea a növény egy pontosan meghatározott korában leszüretelt levélből készül, amely illat, szín és laboratóriumi ellenőrzések után kerül a Demmer’s teaház csomagjaiba. Mindezek teszik lehetővé azt a csészeélményt, ami a szín, illat és íz mellett egészséges is.

 46485762_1104743073028952_1238722779243610112_o.jpg
Az elkészítése pontosan olyan egyszerű, mintha filteres teát készítenénk – a Demmer’s szálas teából készített italunk azonban garancia az ízélményére. A filteres teák a legtöbb esetben öregebb teanövényből készült olyan alsóbb leveleket tartalmaznak, amelyek szálas teaként nem dolgozhatók fel – soha nem fogjuk megkapni a teázás komplett élményét (a típusnak megfelelő szín, illat és íz).


dsc_3898.jpg

Gondoljunk bele, 1500-2000 forintért (100 g), már megvásárolhatjuk a filteres formában (30-45 g) gyártott eddig kedvelt teánkat, például az Earl Grey’t.  Vajon milyen lehet szálas teaból elkészítve?! Mi megkóstoltuk!

 dsc_3865.jpg

Gabriella: Ha egy ember úgy lép be a Demmer’s teaházba, hogy nem kóstolt még szálas teát, hogyan avatjátok őt be?

Judit: Megkérdezzük, hogy milyen típusú teát szeretne kóstolni; feketét, zöldet, koffeintartalmút vagy mentest, ízesítettet vagy ízesítés nélkülit. Ezek a kérdések elvezetnek minket az ajánlathoz. Minden esetben javasoljuk az elkészített teát megízlelni, majd ezután mézezni, cukrozni, tejezni.

G: Mi szükséges ahhoz, hogy otthonunkban elkészíthessük szálas teánkat?

J: Vízforraló, bögre, szűrő; minden egyes Demmer’s teacsomagoláson piktogrammokkal olvashatjuk a szükséges tea mennyiségét, a víz melegségét és az áztatási időt. Első ízlelésre mindig az alacsonyabb áztatási időt javasoljuk. Minden egyes tea típusnál van egy kritikus elem, amire figyelnünk kell, csakis azért, hogy a kiválasztott tea teljes élményét élvezhessük.

dsc_3969.jpg

Gabriella: Milyen a szálas teaélmény?

Judit: Amikor a csészébe ömlő tea színe telített (ez típusonként változó), az illata egyszerűen a csészéhez vonz és az első korty a típusnak megfelelő (fekete és zöld tea esetében némi összehúzó hatás, gyümölcsnél egyfajta sűrűség) érzést adja. Figyelmünk szinte a tea minden kortyában jelen van. Az aromát minden esetben olyanok adják, mint a jázmin, a rózsaszirom, a fűszerek vagy laboratóriumban készített, természetes kivonatok.

A legújabb pop-up-ot, a Hópihe teát és Earl Grey’t kóstoltunk.

dsc_4002.jpg

Mindkét tea tálcán, fehér porcelán kancsóban érkezik, már elkészített formában. A csészénk mellé Demmer’s logós mézet kapunk.

dsc_3981.jpg

Abszolút fontos kiegészítőnek gondoljuk a kekszet és meg is kóstoljuk a ház dupla csokis ajánlatát – omlós csokis keksz karikák, csoki darabkákkal; tökéletes az édesség foka.


dsc_3975.jpg

Teáinkat utóízesítés nélkül isszuk.

A Hópihe fehér tea kakaómaggal, kókuszpehellyel, almával, édes földi szederlevelekkel, lapachoval és carob babbal.

Minden korty egyre mélyebbre visz a trópusi ízekben, a kókusz és földi szederlevél dominál.

Az Earl Grey sűrű kavalkádként csurran a csészébe, klasszikus bergamot illattal andalít; fennséges ízélmény.

A Demmer’s teaházat ajánljuk, ha egy jó erős feketét vagy zöldet vágysz, ha egy forró gyümölcsöt kívánsz, egy csésze koffeinmentes afrikait kortyolnál; gyerkőccel, aki a teaszirupokból választhat kedvére.

Boldog csészézést kívánunk!

Elérhetőségek:

Írta: Sas Gabriella, Kikapcsolódok blog

Fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr4514381170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása