Teszteltem: Aranyhal Vendéglő
2018. szeptember 25. írta: Anita Bé

Teszteltem: Aranyhal Vendéglő

A zöld fák vezette úton, Zugló azon sarkát keressük, ahol a több, mint 60 éves álom vendéglője, az Aranyhal található.

Belépünk; tetszik az aranyhalas akvárium – ahol anno a friss pontyok úsztak, a piros-fehér asztalterítő, a tégla falfelület.

 

dsc_2461_1.JPG

Ezt követően a teraszra érkezünk; a napernyők egyike alatt helyet foglalunk, hogy Péterrel beszélgethessünk, mielőtt megkóstoljuk egyikét az Aranyhal gondosan összeállított válogatásainak.A vendéglő élete mesébe illő - mintha az aranyhal egy évszázada kívánságokat teljesítene; annak idején egy házaspár alapította, 2013 óta Péter és csapata dolgozik az Aranyhal vendégeiért.

A vendéglő 50 férőhelyes, plusz kapcsolódik hozzá a külső terasz 45 fős és a kerthelyiség 30 fős kapacitással.

 

dsc_2480_1.JPG

 

Gabriella: Mikor térjünk be az Aranyhalba?

P: Az év bármely időszakában várjuk vendégeinket.

Hivatásunk a tradicionális magyar konyha ételeinek megjelenítése mindennapjainkban, nem pusztán a halételek tekintetében.

Bár szeretnénk erősíteni a halfogyasztás kultúráját az egészséges táplálkozás jegyében, nálunk a csontos rántott csirkecomb, a borjúláb és a sült borda is megtalálható a halételek mellett.

 

Gabriella: Az elmúlt időszakban mire vagytok a legbüszkébbek?

P: körülbelül 3 hónapja kezdtünk el azon dolgozni, hogyan nyithatnánk a fiatalok felé.

Kreatív séfünkkel sikerült megalkotni azt a vonalt, amelyből az ifjúság is szívesen választ; igazán népszerű például a lazac steak színes répával és parajjal.

Továbbá Budapest egyik legjobb halételeket kínáló éttermeinek egyike lettünk.

A Hagyományok Háza keretein belül nyáron, 95 napon keresztül minden este élőzenét varázsoltunk vendégeink ételeihez; szeptembertől keddtől szombatig esténként cimbalom és hegedű zenei aláfestéssel készülünk.

 

dsc_2396_1.JPG

 

Gabriella: Te mit ajánlasz az Aranyhal ételei közül?

P: Nálunk az étlap kéthavonta frissül, e mellett mindig készülünk heti ajánlattal és napi menüvel is.

Amit én ajánlok és az egyik kedvencem, a haltepertő.

Saját kigondolású fűszerezéssel készítjük, friss zöldségekkel és fehér kenyérrel deszkázzuk.

Illetve ajánlom a mézes-csípős oldalasunkat, amelyet sült karikaburgonyával körítünk.

Desszertjeink királynője a madártej; habgaluskával és aranymazsolával.

 

Gabriella: Miben különleges étterem az Aranyhal?

P: A Nemzetiségek hete, illetve a Székely ételek hónapja igen népszerű, valamint ősztől az év minden napján kapható halászlénken kívül, Zentai halászlevet is főzünk – Budapesten csak nálunk kapható – édeskés, csípős lé, amelyben harcsa és ponty, valamint túróscsusza a betét.

A rántott borjúlábunkért van, aki Somogy megyéből jár hozzánk.

Fontos számunkra a minőség; abban hiszünk, hogy az ételeink itt helyben – pár perccel az elkészítésük után a legízletesebbek – ezért nem is vállalunk házhoz szállítást.

A karácsonyi időszakban az alap halászlénkből – ötfajta halból, ponty, harcsa, tej és ikra betéttel -  előrendelésre is főzünk; december 23. estig lehet átvenni nálunk az elkészített ünnepi halászleveket.

 

Előételként a haltepertőt kóstoltuk meg: a tepertő fűszerezése nagyon kellemes, ropogós külsővel és krémes belsővel; a sütőpapírral ágyazott fa deszkán  hozzá több színű paprika, karikázott hagyma (lágy volt, kellő nedvesség tartalommal), uborka, paradicsom és citrom érkezett, néhány levél rukkolával.

 

1_28.jpg

 

dsc_2511_1.JPG

 

A zöldségek frissek és ízletesek. A rukkola pikáns utóíze nagyon jó társa a tepertő fűszerességének.

 

Vaslapon sült harcsa filét és sült oldalast falatoztunk főételként: a harcsa tiszta és abszolút szálkátlan volt; pirult kérge harmonizált a grill zöldségekkel, amelyeket szaftosan készítettek el – ritka, hogy ilyen kiegyensúlyozott a grillezett zöldségek lédússága, a megfelelően sült állapot mellett.

 

2_21.jpg3_23.jpg

 

Nagyon tetszett a fehér alapon kék mázas porcelán tányér; a zöldségek ragyogtak rajta.

Az étel ékszereként remuládot tálaltak egy szál zöldborsó csírával.

Az első remulád, amit valaha kóstoltam; remek hatást keltett a kovászos uborka, majonéz és kapribogyó egyvelege, a mártás textúrája cérnaszerű – izgalmas volt a különböző állagok tapasztalása egy komplett falaton belül.

 

A sült bordát karikázott burgonyával és pirított hagymával kaptuk, a tálalás koronáját az elfelezett borda hús adta.

 

dsc_2526_1.JPG

 

A hús zsírtartalma eredményezte a szaftos ízt, a pír pedig ropogott a kezünkben.

A krumpli omlós volt, a szósz pedig természetesen paradicsomos.

Jól állt ennek az ételnek is a fa deszka.

 

4_22.jpg

 

Ezek után alig vártuk, hogy megérkezzen a madártej!

Piros szalvétán csatos üveg; felpattintottuk a zárt és belekanalaztunk az édességbe.

Teljesen lenyűgözött az összhatás; a tojáshab szinte vaj keménységű volt – alig süllyedt a vaníliás tömegbe, az alap sűrű – a darált vanília fekete pelyheivel, az aranymazsola pedig drágakőként bukkant elő a kompozícióból – némi savanykásságával és magnélküli mivoltával nagyon kellemes meglepetést okozott.

 

dsc_2565_1.JPG

 

Kíváncsian várjuk, mit rejt az őszi Aranyhal; október 1-től az új étlapból megtudjuk!

 

Aranyhal szerinti jó étvágyat kívánunk!

 

Elérhetőség:

http://www.aranyhaletterem.hu/

https://www.facebook.com/aranyhalzuglo/

 

Írta: Sas Gabriella, Kikapcsolódok blog

Fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr8214223363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.