Teszteltem: Napraforgó Könyvkiadó
2017. december 12. írta: Anita Bé

Teszteltem: Napraforgó Könyvkiadó

A Napraforgó Könyvkiadót nem is olyan régen ismertem meg. Édesanyaként fontosnak tartom az olvasást, hiszen ez által -is- gyarapodunk szókincse, és szépérzéke egyaránt.

egy.jpg

Mesekönyvből olvasni mindig remek szórakozás, főleg az év ezen időszakában. Remek érzés leülni a kanapén egy-egy forrócsokival a kezünkbe, és olvasgatni ezekből a könyvekből. Nagyon szeretem a klasszikus könyveket, továbbá a tanulságos meséket. Játékosan taníthatjuk ez által a kicsiket, és gyakran tudunk a későbbiekben minderről beszélgetni. Biztosan találkozni fogunk életünk során is egy-egy olyan pillanattal, amikor hasznos lesz a könyvekből ismert mese, hiszen ezzel könnyedebben el tudjuk majd mesélni a gyermekünknek az esetleges konzekvenciát, amit érdemes lesz levonni az eseményekből.

A Napraforgó Könyvkiadóról:

24300948_1774006396004626_5079661264880521762_n.jpgA kép forrása: Napraforgó Könyvkiadó Facebook oldala

„A Napraforgó Könyvkiadó 2005-ben alakult a spanyol Susaeta Kiadó magyarországi leányvállalataként. Az elmúlt több mint 10 év alatt több mint 1000 kiadványt jelentettünk meg. 

Mesekönyveink, foglalkoztatóink és ismeretterjesztő könyveink jelentős része babakortól tíz éves korig biztosítja az értékes tartalmat és a kellemes időtöltést. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket már születésüktől fogva a könyv szeretetére neveljük, hogy a mindennapjaik szerves részévé, a legjobb barátjukká és játszótársukká váljon. Szinte észrevétlenül tanulnak, okosodnak a lapozgatás, a játék, majd később az olvasás segítségével. Könyveink tartalmilag és kivitelezésben egyaránt ezt az üzenetet hordozzák.

Legsikeresebb könyveink már több kiadást is megértek, ilyenek például az 1000-es matricás sorozat tagjai, a Bibliai történetek gyerekeknek, az örök klasszikus Andersen és Grimm meseválogatásaink… és sorolhatnánk még. „

Forrás: www.napraforgokiado.hu

 

Téli álom:

Ez a leporellókönyv egy csodás magyar írónő, és illusztrátor jóvoltából kerülhetett ki a polcokra. Ideális december hónapban, hiszen a rövid versek az Ünnepről, a várakozásról, és a vágyakozásról szólnak. Az utolsó vers címe Hóvirág, ezzel pedig az írónő lezárja a telet, és indítja a tavaszt a kicsiny olvasók szívébe.

1_3.JPG

Hóember a barátom: 

15 lélekmelengető téli történettel találkozhatnak a picik, és nagyok ebben a puha, remek tapintású könyvben. Az első amit megfigyeltem a rendkívül igényes kötés, a csodálatos rajzolás. Imádnivaló, hogy a könyvbe beleírhatjuk a könyv tulajdonosát. A most írni tudó kisgyermekeknek hatalmas öröm lehet a tudat, hogy ebbe a könyvbe bátran beleírhatják a nevüket. Ez a könyv elsőként 2015-ben jelent meg angol nyelven, majd fordították magyarra a könyvkiadó jóvoltából. Roppantul tetszetős, hogy a betűméretet egyértelműen a kisgyermekek számára állították be (ráadásul Nagymama, Nagypapa is könnyedén tudja olvasni). A mesék rövidek, nagyon szerethetőek, és mindezek mellett mulatságosak is. A könyvben sok kisállatot vonultattak fel, így mindenki megtalálja azt, ami szívének kedves. A mesék mind-mind a havazásról, és annak öröméről szólnak, így egy remek ajándék véleményem szerint a fa alá.

3_3.JPG5_2.JPGketto.jpg

Tanulságos történetek:

Nos, ez az könyv, ami véleményem szerint minden családban egy kötelező darab lehetne. A kötése szuper, igényesek a rajzok, ezen túlmenően szuper történetekkel van tele, ami bármely korosztálynak hasznos tudást adhat. A betűtípust itt is úgy állították be, hogy a kisgyermekek is könnyedén elolvashassák már maguknak, vagy a családtagjaiknak.  A mesék rövidek, és nagyon-nagyon szerethetőek. Jómagam is imádtam olvasni, a színes rajzok pedig nagyon élvezetessé tették a kisfiamnak is a történeteket. Nagyon örülök annak, hogy ez a könyv megtalálható a polcokon, mert egyre kevesebb az a "klasszikus" a könyvesboltokban, ami ennyire leköti az ember figyelmét. Ezek olyan mesék, amelyet bármelyik évszakban elolvashattok a gyermeketeknek, és nem lehet megunni. A rajzok élénkek, figyelemfelkeltőek, egyszóval tényleg jól eltalálták őket. 

6_1.JPGharom.jpg

A könyveket az alábbi linken tudjátok megvásárolni:

Napraforgó Könyvkiadó 

Napraforgó Könyvkiadó Facebook oldala

 

Tetszett a cikk? Követhettek bennünket Facebook oldalunkon, ill. megtekinthetitek a cikkhez kapcsolódó galériát.

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr9713480555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása