Teszteltem: Kató Néni kürtöskalácsa
2017. október 27. írta: Anita Bé

Teszteltem: Kató Néni kürtöskalácsa

Ezúttal Kató néni kalácsüzemében jártam, és Lilivel beszélgettem, ahonnan nagyon nehéz volt elszakadni - köszönhetően a csodás illatoknak, lelkes csapatnak, és precíz munkának, amellyel ott találkoztam.

 

img_20171025_215313_613.jpg

 

Kató néni kürtőskalácsai 16 éve színesítik a magyarországi desszertpalettát - és immáron egy egész brand épült köré; hiszen a hagyományos mellé folyamatosan újragondolt kalácsokkal rukkolnak elő.

Ki is Kató néni? Egy lelkes szerencsi nagymama, aki sok-sok évvel ezelőtt egy kalácsfesztiválon beleszeretett a kürtősbe, és lelkesedésének köszönhetően egyből szert tett egy mentorra, aki megtanította neki a sütés csínját-bínját. Az évek során családi vállalkozássá és márkává nőtte ki magát; végig járva az összes szintet és ötletet, így hát összegyúrták (szó szerint) a hagyományost a mai trendekkel, és olyan újragondolt sütemények születtek belőle, amelyeknek aligha lehet ellenállni. Diétázóktól előre is elnézést kérek!

 

18670917_1321755637916460_1635275225652610177_n.jpg

Fénykép forrása: Kató Néni Friss Kürtöskalácsának Facebook oldala

 

Idén nyáron megugrott a fagyival töltött kürtőskalács trendje, amelyekről megoszlanak a vélemények, de az instagramon kétség kívül jól mutatnak.
A nyár folyamán, a netet böngészve jópárszor szembe jöttek velem az alábbihoz hasonló képek, rendszerint azzal a kérdéssel, hogy mégis hol lehetne megkaparintani ezt az innovatív desszertcsodát.

 

19510176_1353575548067802_8167744089540772253_n.jpg

 Fénykép forrása: Kató Néni Friss Kürtöskalácsának Facebook oldala

 

Hát Katóéknál biztosan! Nagy figyelmességet fordítanak a fagyi minőségére is, és különböző módszereiknek köszönhetően nem ázik el kalácsunk (és ennek őszintén örülök).

Noha a fagyis kürtősnek nyáron van szezonja, addig sem hagynak minket finomságok nélkül - télen jöhet a belga fehér- és tejcsokimousse-al töltött kalács! S hogy fokozzuk az élvezeteket, kérhetünk rá aszalt gyümölcsöket, különböző szórásokat, és persze tejszínhabot is.

 

Az én kedvenc részem pedig a megosztó újítás: a sós kürtős. Vegán, mozzarellás pestos, cézár salátás - mindezt sajtos tölcsérben.. (leírni sem könnyű, nem csak olvasni!)

 

20171024_154103.jpg

 

Katóék lassan a nagyobb rendezvényeken is feltűnnek, Budapesten és környékén, és egyedi tervezésű, esztétikus megjelenésű mobilházaikkal zárt körű eseményeken is lehetővé teszik, hogy elérhetőek legyenek finomságaik. Gyakorlatilag állandóan zajlik a “gyártás”, hiszen elősütött kalácsaikkal, megállás nélkül látják el az egyre bővülő partner köreik igényeit. A tölcsérek titkos családi recept alapján készülnek - keltetések és a háromféle méret kimérése után cukorba forgatva, gyönyörű, aranybarnára sülnek.

Katóék gondosan megtervezik előre a megjelenést, és visszaköszönnek a szép csomagolópapírban, esztétikus büfékocsikban, színekkel, és dekorációkkal. Kató néni mellett olykor párja is, Putyi bácsi sváb kemencés lángosa is feltűnik a színen. Ha mindez még nem lenne elég.

Találkozhatsz velük a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron, a téli esküvő kiállításon, és három állandó helyszínen. Oh.. és a szivárvány kürtőst említettem már? :)

Elérhetőség:

Kató Néni Friss Kürtöskalácsa

Követhettek bennünket Facebook oldalunkon :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr913091676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ComLo 2017.10.29. 20:44:39

Kuala Lumpur-ban, pár éve belefutottam egy kürtöskalácsosba, ahol volt ugyan rendes is, de melette volt füstölt lazacos, sajtos chilis csirkés, tavaszi tekercses, mustáros lazacos, és még egy csomó egyéb extrém dolog ...