Programajánló: Art Market
2017. október 10. írta: Anita Bé

Programajánló: Art Market

Az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa vezető nemzetközi képzőművészeti vására 2017-ben az államalapításának 70. évfordulójára készülő Izraelt fogadja díszvendégül.
8_amb_enterior_herman_fanni.jpg
A nagy jelentőségű budapesti művészeti esemény idén októberben rendkívül gazdag választékkal irányítja a figyelmet a különleges, magas színvonalú, nemzetközileg azonban még kevéssé ismert izraeli képzőművészeti színtér szereplőire. A vendégprogramot a szervezők Tel-Avivban jelentették be ahhoz a különleges magyar-izraeli csoportos kiállításhoz kapcsolódóan, amelyet az ország vezető, több tízezres látogatottságú művészeti seregszemléje, a Fresh Paint keretében nyitottak meg. Az Art Market Budapest és annak izraeli vendégprogramja 2017. október 12-15. között kerül megrendezésre.
2_b_o_k_shall_we_sit_i_have_some_good_news_for_you_gentlemen.jpg
Az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa vezető nemzetközi kortárs képzőművészeti vására 2017 októberében gazdag programmal mutatja be Izrael rendkívül színes és magas színvonalú, mégis Európa számos részén, így Magyarországon is még kevéssé ismert kortárs képzőművészeti választékát. Az esemény hagyományos helyszínén, a budapesti Millenárison izraeli művészeti galériák közreműködésével kialakított több száz négyzetméteres kiállítás az ART.IS.REAL elnevezésű izraeli művészeti fesztivál keretében számos kísérőeseménnyel, más budapesti helyszíneken létrejövő kiállításokkal, társművészeti programokkal egészül majd ki.
4_kluger_39.jpg
5_danreisinger.jpg6_ruthi_blind_blond_2015_mixed_media_21x15cm_300dpi.jpg
Az Art Market Budapest magas szakmai presztízst jelentő vendégprogramjai az utóbbi években Kolozsvár és Berlin városai, a Nyugat-Balkán országai illetve a tavalyi évben Lengyelország kortárs művészetéből nyújtottak egyedülállóan széles ízelítőt a budapesti közönségnek. A jelenleg előkészítés alatt álló októberi izraeli művészeti fesztivál keretében az Art Market Budapest helyszínén komplex, több tucat izraeli művészt bemutató kiállítási anyag valamint művészeti performanszokból, prezentációkból, panelbeszélgetésekből álló kiegészítő események várják majd a vendégeket, és teremtenek közvetlen kapcsolatteremtési lehetőséget az izraeli művészeti színtér meghatározó szereplőivel. Az Art Market Budapesten látható képzőművészeti bemutatóhoz több budapesti helyszínen kísérő kiállítások kapcsolódnak majd, különleges csemegének ígérkezik például a magyar születésű izraeli fotóművész, Kluger Zoltán az izraeli államalapítás éveit bemutató történelmi jelentőségű fotótárlata, vagy Dan Reisinger világhírű magyar származású izraeli grafikusművész kiállítása, aki több nagy izraeli állami szervezet és vállalat, köztük például az El Al légitársaság vagy a TEVA gyógyszeripari cég arculattervét készítette el. A gazdag képző- és fotóművészeti programot a CAFe Budapest, Európa egyik legjelentősebb kortárs művészeti fesztiválja izraeli zenei és táncművészeti eseményekkel egészíti majd ki.

A díszvendégség előkészítésében a szervezők többek között olyan jelentőségű izraeli intézményekkel működnek együtt, mint a Fresh Paint, Izrael legjelentősebb művészeti vására vagy a jeruzsálemi Izrael Múzeum, amelynek világszerte ismert vezetője, James S. Snyder személyesen is Budapestre érkezik, és október 15-én az Art Market Budapest által szervezett Izraeli Művészeti Napon (’Day of Israeli Art’) előadást tart. Az Art Market Budapest külön jelenti majd be annak a világhírű izraeli művésznek a nevét, aki a program sztárvendégeként mutatkozik majd be Budapesten.

Az Art Market Budapest ART.IS.REAL izraeli vendégprogramjának nemzetközi bejelentésére különleges körülmények között került sor Tel-Avivban, a Fresh Paint 9 nemzetközi művészeti vásár ünnepélyes nyitóeseményén. Izrael egyik legjelentősebb művészeti rendezvénye keretében Dr. Nagy Andor, Magyarország izraeli nagykövete mondott köszöntőt a vendégeknek, az eseményen az Art Market Budapest izraeli partnerei mellett jelen volt többek között Nicole Loeser, az Art Market Budapest szakmai testületének berlini tagja valamint az Art Market Budapest szakmai partnerei közül a Millenáris Nonprofit Kft. igazgatója, Glázer Tamás is.

A Fresh Paint és az Art Market Budapest együttműködésében a nagy látogatottságú tel-avivi művészeti seregszemlén magyar képzőművészek is bemutatkozási lehetőséghez jutottak, a Fresh Paint egyik legnagyobb kiterjedésű kiállítási terében magyar és izraeli alkotók műveiből rendezett tárlatot láthat a több tízezres közönség március 28. és április 1. között. A „Talking Paper” címen létrejött kiállítás célja a két ország művészeti életének szereplői közötti dialógus elindítása és a magyar kortárs képzőművészet jelentős nemzetközi közönség előtti bemutatása. A tárlat létrehozásába bekapcsolódó magyar és izraeli művészeti szereplők között most Tel-Avivban elinduló párbeszéd és együttgondolkodás ősszel Budapesten szélesebb körben folytatódhat, az Art Market Budapest és annak izraeli vendégprogramja október 12-15. között kerül megrendezésre.

A Magyarország tel-avivi Nagykövetsége támogatásával létrejött tárlaton az alábbi galériák művészei mutatkoznak be: Hezi Cohen Gallery – Tel-Aviv, Deák Erika Galéria – Budapest, Inda Galéria – Budapest, P8 Gallery – Tel-Aviv, RawArt Gallery – Tel-Aviv, Supermarket Galéria – Budapest, VILTIN Galéria – Budapest.

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr8012946315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása