Teszteltem: Natura masszázs
2018. március 06. írta: csabazsee

Teszteltem: Natura masszázs

Masszázsélmények természetesen

Kérjük, ruhái levétele után feküdjön a programszabályozó által beállított hőmérsékletű padra! (Figyelmeztetés, nedves testtel tilos a padot igénybe venni az áramütés veszélye miatt!) A megfelelő hangutasítás (lásd Felhasználói útmutató, Hangutasítások, 13. oldal) kiadása után a RoboPress berendezés a szilikonbevonatú nyúlványok segítségével a masszázsprogram szerint meghatározott testrészeket cirkovibrációs kezelésnek veti alá. Amennyiben a szilikonnyúlványokból automatikusan adagolt szintetikus masszázsolaj mennyiségén változtatni szeretne…

Az ötezer éves írott emlékek révén tudjuk, hogy a különböző masszázstechnikák honnan indultak, hogyan fejlődtek, de a robotizálás, mesterséges intelligencia fejlesztések épp explozív napjaikat élik, így valószínű, hogy a massázsrobotok előbb-utóbb szintetikus kibercsizmával fogják rárúgni az ajtót az ősi technikára. De tényleg jó lesz-e ez, így gépiesen? Tud-e valóban teljeskörű lenni egy ilyen szolgáltatás?

Az biztos, hogy van pár masszázsterapeuta, aki a túlzott mesterségesítés, futószalag-kezelések ellen tiltakozva természetes anyagok felhasználásával, a személyes, az emberi tényező pozitív felületét mutatva kínálják szolgáltatásaikat.

Mivel időnként szembesülnöm kell vele, hogy van derekam és hátam is, úgy döntöttem, bejelentkezem egy masszázsra. Általánosságban is igaz ez, de főleg ebben az esetben is szerettem volna tudni, mi vár rám, hová, kihez megyek, így a hamarosan megtalált Natura masszázs szolgáltatásról is próbáltam előzetesen információkat gyűjteni. Amit megtudtam róla, az több szempontból is megnyugtató:

  • natura masszázs, azaz természetes anyagokat alkalmaz, kerüli a kőolajszármazékokat
  • nem egy „éppen szabad masszőr” foglalkozik veled, ez egy one man show, és aki figyel rád:
  • svéd- és gyógymasszőr képesítéssel rendelkezik.

A masszázsterapeutával, Molnár Bettivel konzultálva a különböző speciális kezelések és masszázscsomagok közül a thai gyógynövénypárás masszázs mellett döntöttem, amiről még annyit tudtam meg előzetesen, hogy alapvetően a hát és váll izmainak kilazítását fogja megcélozni gőz felett felmelegített herbál labdacsok segítségével.

A Gellérthegy oldalában lévő masszázsrendelő jól megközelíthető helyen van, a ház harmadik emeletére felszaladva egy fényes-tágas-igényes lakásba érkeztem. Csend és nyugalom, pedig a masszázsrendelő egy kozmetikával is osztozkodik. Mielőtt a masszázspadra löknének, meg kell osztanunk magunkról pár egészségügyi információt, ill. Betti teljeskörűen tájékoztat, hogy milyen egészségügyi problémák esetén ellenjavallt, ill. igényelhet különös figyelmet a masszázsterápia. Többek között ízületi (nem csak ízületi, bármilyen gyulladás esetén ellenjavallt) gyulladások, visszérgyulladás vagy előrehaladott csontritkulás esetén jobb nem próbálkoznunk. Nem is gondoltam volna, de előrehaladott csontritkulás esetén a masszázs hatására törhetnek is a csontok! A különböző gyógynövényekre való allergiáinkról is jó tisztában lenni, bár egy ezzel kapcsolatos tévedést valószínű, hogy bőrpírrel megúszunk.

zcx_9907.jpg

Betti nem használ a masszázs során az egészségre káros mesterséges anyagokat, leginkább a paraffint, mint kőolajszármazékot tartalmazó készítményeket kerüli, sőt, biztosra megy, mivel a masszázstömböket, és krémeket saját maga készíti el természetes alapanyagokból.

zcx_9897.jpg
A különböző masszázsok során gyógynövényekkel töltött labdacsokat, valamint lávakövet használ. Számomra meggyőző körülmény, hogy nem áltudományos magyarázatokkal próbálta igazolni ezek hasznosságát. A lávakő leginkább jó hőkapacitású tulajdonságai és a gömbölyű felületekre jellemző kedvező térfogat/felület arányai következtében ideális anyag, nem a misztikus rezgései miatt.

zcx_9871.jpg zcx_9874.jpg

Betti közben beleteszi a mécsestartóba felolvadni a sajátkezűleg készített masszázstömböt, ami lényegében egy szappanhoz hasonló anyag, kakaóvajból, sheavajból, kamillaolajból, E-vitaminból és illóolajból.

zcx_9921.jpg

A masszázs során Betti aromalámpát is használt, melybe mindig az adott masszázshoz illeszkedő 100%-os, bio minőségű illóolajokat választ ki. Ez is elősegíti a relaxálást, frissülést, és a térfertőtlenítését.

A masszázs során nem csak kívülről kerülnek szervezetünkbe a gyógynövények hatásai, teát is kapunk.

zcx_9883.jpg

A választott kezelés célzottan, megfelelően erőteljesen veszi célba a feszes izomcsoportokat. Betti azt mondta, általában két-három alkalom szükséges ahhoz, hogy a páciens megszokja a masszőrt, és igazán el tudjon lazulni. Azt tudom erről nyilatkozni, hogy az első percekben még valamennyire tudtam követni, mi történik, de aztán a mélyen relaxált állapot miatt csak homályos emlékeim vannak valami melegítő herbál labdacsokról, nyomásokról, aztán hűsítő törölközőről.

Viszont magam sem tudtam, hogy a vállizmaim ennyire megfeszült állapotban vannak, a különbséget az azóta eltelt néhány napja érzem. De a masszázsnak nem csak a fizikai hatásait tudom kiemelni, mert amint az célja is volt ennek a csomagnak, valóban stresszoldó, relaxáló hatású. Kicsit kótyagos fejjel fokozott figyelmet igényelt visszatérni a forgalomba, mert az ellazult állapot még kifejti egy ideig a hatását.

zcx_9888.jpg

Ajánlom Betti szolgáltatásait azoknak, akik csak felfrissülni szeretnének, és azoknak is, akiknek karbantartást igénylő mozgásszervi panaszaik vannak. Ha ezek a problémák komolyabbak, Betti másik gyógymasszőrhöz, illetve gyógytornászhoz irányít. Arra is figyelmeztet, hogy nem csak rajta múlik a siker, a páciensnek is tennie kell azért, hogy bajt kiváltó okokat csökkentse életmódváltással, testmozgással, helyes testtartással. Ha máris kedvetek lenne időpontot foglalni, vegyétek figyelembe, hogy nagyjából egy héttel előtte be kell jelentkeznetek.

És ne feledkezzünk meg a masszázs végi búcsúajándékról, ami eltérően a szerencsesütik általában pozitív üzenetitől, realistább, ösztönző üzenetet közvetít. Én ezt kaptam:

"Az egészséges életmód sajnos, nem azt jelenti, hogy "ma inkább kihagyom a sült krumplit", az immunrendszer ugyanis elsősorban az egészséges életmód iránti hosszú távú elköteleződésben érdekelt. Oliver Gralla"

zcx_9895.jpg

Elérhetőség:

Natura masszázs

naturamasszazs.blogspot.hu

https://www.facebook.com/naturamasszazs/

1118 Budapest, Minerva u. 13.

Követhettek bennünket Facebook oldalunkon, ill. megtekinthetitek a cikkhez kapcsolódó galériát

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr8013719276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása