Teszteltem: Carmex
2017. december 22. írta: Anita Bé

Teszteltem: Carmex

Nagyon megörültem, amikor a Carmex termékeket tesztelhettem, ugyanis hosszú idők óta ez az egyetlen olyan termék, amely alaposan ápolja az amúgy nagyon száraz, sokszor repedezett ajkaimat. Legelső kipróbálásnál megijedtem ettől a bizsergő, picit csípő érzéstől, amelyet a termék kölcsönöz, de pár perc alatt elmúlt, és gyönyörű ajkakat kaptam cserébe.

20819517_1485939594832290_6915034098286281415_o.jpg

Fotó: Carmex Hungary Facebook oldala

A Carmex ajakápolók Magyarországon drogériákban kaphatók országszerte, de bizonyos verziókat csak külföldön vagy online lehet kapni. Kifejezetten népszerű termék, és bátran állíthatom, hogy nem véletlenül.

20171222_103830_1.jpg

Az első termék a “Classic” tubusos ajakbalzsam. Imádom a hűsítő mentolos érzést mikor felkenem, ráadásul duzzasztja is az ajkakat. Picit ragacsos érzetet hagy, ami nagy valószínűséggel nem mindenkinek jön be, én viszont ezt szeretem. “Elnyammogok” rajta utána percekig, ami egyébként külső szemmel borzasztó idegesítő tevékenység.

img_20171221_162541_619.jpg

Függök ezektől a termékektől, napközben is viszem magammal. Azonban ezt nem kell olyan sűrűn használni, mint más szőlőzsírt.

Nem a legolcsóbb, de megéri az árát. Egyetlen kivetnivalóm a termékkel kapcsolatban, az íze. Mentolos ugyan, de számomra picit szappanra emlékeztető íze van - azonban a hatékonysága megkérdőjelezhetetlen. Az íze miatt vonnék le egyetlen pontot, ebből a szempontból a cseresznyés jobb választás - lássuk hát őt!

Classic Carmex tubusos ajakbalzsam: 5/4.

img_20171221_161453_024.jpg

Az állaga természetesen ennek is fantasztikus, krémes, nem folyik el. Amit viszont rögtön észrevettem, hogy nem hatalmas réteg, és könnyű, nagyon megnyugtató érzése van.

Sokkal jobban kedvelem, mint a classicot. Nem lórugásszerűen mentolos, helyette ott van ez a kicsit mű, cseresznyésrágó szerű íz/illat.

Bár szó se róla, a stiftes carmexet jobban kedvelem, ugyanis ebből nehéz volt megfelelően adagolnom a számra az első két alkalommal.
Bizserget, bár nem annyira mint a sima társa. Tetszik hogy fényvédős, így nem kell félnem majd attól, hogy leég a szám, és ebben a tubusban nem olvad meg könnyen. Takarékos, mert nagyon sokáig elég!

A sima társa picit jobban ápol, de ez is közel áll hozzá. Kiállta az éjszakai próbát is!

Cherry Carmex tubusos ajakbalzsam: 5/4.

img_20171221_161339_429.jpg
Lássuk az utolsót, a tégelyes Classicot.

Mivel az előbb már mindent leírtam a termék tulajdonságairól, itt egyedül a kiszerelésről tudok szót ejteni:
Szintén alap kellék, tubusos társa táskalakó, ez fürdőszoba. Nem ujjal nyúlok bele (lássuk be, koszos kéz, stb) hanem mint egy eost, végighúzom az alsó és felső ajkaimon is. De ecsettel talán még jobb lenne.

Aki szintén jobban szereti a stiftes verziót, de szeret gazdálkodni, annak tudok ajánlani egy kis otthoni barkácsot: ha felolvasztjuk pl. hajszárítóval és beletöltjük a stiftes tubuskába, majd hűtőbe helyezzük egy éjszakára, valami varázslatos történik.. új, különbejáratú Stiftes Carmex jön napvilágra.

Plusz jó, hogy az aktív mentolnak köszönhetően azonnali hűs érzéssel csillapítja a kipirosodott ajkakat, vagy orrcimpákat.

Kezdődő herpesz, és egyéb fertőzés kialakulását is gátolja (eredetileg herpeszre fejlesztették ki).

Classic Carmex tégelyes Ajakápoló: 5/4.

Utolsó megjegyzésem a termék külsejét illetően volna, ugyanis tegnap az egyik barátom azt hitte rá, hogy valamiféle rovarírtó, a színéből, és a betűtípusából adódóan. Korábban sosem fordult meg a fejemben, hogy nem szép a design-ja, ami egyébként nem is igaz, de egy picit csajosabbra venném a küllemét, esetleg időszakosan egy-egy csajos elemet belecsempészni szerintem jó ötlet volna.

Ja és vigyázat.. függőséget okoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5413516699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása