Teszteltem: Ébresztő, Tata
2017. november 02. írta: csabazsee

Teszteltem: Ébresztő, Tata

Koffeinnel izgatás

Tatai vár, 1683. március

Kara Musztafa, török nagyvezír épp a korábbi napokban bevett várban lazulta ki az ostrom fáradalmait egy forró vizes kádban ücsörögve és megereszkedett hasát vizsgálgatva, amikor Raziye, a vezír leggyönyörűbb és (nyilván ezért) legkedveltebb szolgálója belibbent a királyi terembe egy frissen főzött török kávéval teli dzsezvát tartva a kezében. A nagyvezír a Bécs elleni offenzíva terveit egy kis időre könnyen elengedte, hogy egyelőre Raziye bevételére koncentráljon, így aztán…

Az élveteg idők azonban nem tartottak sokáig, két év múlva az oszmán csapatok végleg kiűzettek Tatáról. Török kávéstól, raziyéstől, hogy aztán 2015-ben, már újhullámos kávé-kultúrával rázza fel a várost a vár közelébe telepedett Ébresztő.

zcx_8457.jpg

Látogatásunk esős hétvégéjén egy felrázó ébresztésre vágyva kerestük fel a kávézó-reggeliző helyet. A száz éves házikóba belépve soha nem látott, garantáltan egyedi kialakítású bútorok között egy La Marzocco kávégép és két segédje, a Victoria Arduino örlők hatnak ismerősen. Az alapító-tulajdonos, Dobos Ádám (már meg sem lepődtünk) multis munkahelyi előzmények után döntött úgy, hogy kávés tudását magas szintre emeli (szakmai gyakorlat a My Little Melbourne-nél, Speciality Coffee Association képzések, kávépörkölési ismeretek mélyítése), és üzletileg jól átgondolt csomagban megalapítja a franchise-alapként is jól meghatározott Ébresztőt, és az azt kiszolgáló AWAKEN pörkölőüzemet.

zcx_8462_1.jpg

A kávézó ipari-minimalista stílusú berendezést kapott, láthatóan kevés pénzből megvalósítva, ami így a feszengős érzéseket elűzve a kávés technológia minőségére irányítja a figyelmet, éreztetve, hogy az elköltött forintjainkból nem a - nem létező - bőrkanapék viaszolását kell finanszírozni.

zcx_8456.jpg

A szolgáltatáscsomagot egy konyhával bővítették, így a teljeskörűbb definiálás szerint ez egy kávézó-reggeliző-ebédelő hely.

Az Alarm fantázianevű keverékből készült espresso macchiato a számottevőbb brazil komponens csokoládés ízjegyeit a costa ricai gyümölcsösséggel párosítja, így kávés irányultságunk szerint egyik vagy másik jellegre koncentrálva megtaláljuk benne a magunknak tetszőt. Egy kis kávés szakmai érdekesség: Ádám a keverékekben mindig felhasznál brazil forrású komponenst, mivel azt vallja, az innen érkező szemek képesek a legtöbb kávéfogyasztó ízlését kiszolgálni.

Az egész nap kapható reggeli és brunch választék teljes mértékben elegendő, a kínálatban tojásos ételek (tükörtojás, omlett, serpenyős tojás), valamint bundás baugette és szendvics található.

Naponta kétféle tortát készítenek, a mai napon mogyorókrémes sajttorta és citromtorta került a tányérunkra. A mogyoróból igényeinkhez képest egy kicsit talán több is jutott, viszont a citromtorta volt talán számomra az első olyan citromos - mivel ilyen formában ezt a gyümölcsöt általában nem kedvelem - sütemény, amiből képes lennék többet is kérni.

zcx_8417.jpg

Az Ébresztő-élményből már Budapesten is részesülhetünk, a Jászai Mari téren nemrég nyitott meg franchise-ként egy kávézó-reggeliző-design shop, és egy harmadik üzlet nyitása is tervbe van véve.

Láthatóan sikere van Tatán az Ébresztőnek, az esős idő ellenére folyamatos volt a vendégek érkezése. A tavak, a vár és az Ébresztő szerintünk elég ok, hogy Tatára látogassatok!

zcx_8442.jpg 

Elérhetőség:

Ébresztő

ebreszto.com

https://www.facebook.com/Ébresztő-133742707197155 

2890 Tata, Hajdú u. 36.

Térkép

Nyitvatartás: H-P: 7:30-18:00, Szo: 8:00-18:00, V: 9:00-17:00 

Követhettek bennünket Facebook oldalunkon, ill. megtekinthetitek a cikkhez kapcsolódó galériát

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr813143320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása