Beszámoló: Mercedes Benz Fashion Week 2017.
2017. október 19. írta: Anita Bé

Beszámoló: Mercedes Benz Fashion Week 2017.

A Design Terminál és a Mercedes-Benz Hungária Kft. együttműködésének köszönhetően idén az Iparművészeti Múzeum szecessziós épülete adott otthont a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-nak.

 

20171015_164926.jpg

 

Az esemény fő célja lehetőséget biztosítani a közép-európai régió – Magyarország, Csehország, Lengyelország, Horvátország, Szerbia, Szlovákia, illetve az idei évtől Románia és Ukrajna – legtehetségesebb tervezői számára, hogy kollekcióikat egy olyan nemzetközi platformon mutathassák be, amelyet a világ legnagyobb divatszponzora támogat.

 

22563756_1645435108851616_1758935154_o.jpg

 

A program kiemelt záróeseménye az idén immár hetedik alkalommal megrendezett „Gombold újra! Közép-Európa” pályázat nagyszabású döntője, ahol a régió feltörekvő tehetségei mutatkozhatnak be a nemzetközi zsűri és a közönség előtt.

22690402_1645434295518364_1155155291_o.jpg

 

Először vettem részt az alábbi eseményen, így fogalmam sem volt, mire számítsak. Egy biztos: legközelebb bátran lehetek “merészebb” outfit tekintetében, ugyanis olykor kifejezetten szolidnak éreztem magam a többi látogatóhoz képest. Különbnél különbebb szettekkel, sminkekkel és hajviseletekkel  találkoztam (nemtől függetlenül) melyek teljesen lenyűgöztek. Minden véleményvezérnek egyedi stílusa volt, és nem megbotránkoztató értelemben. Tetszett, ahogy vállalják magukat, meg tudnak jelenni, és személyiségük abszolút összhangban van az extrém stílusukkal - nem negatív, hanem csak is pozitív értelemben. Az életben is határozott egyéniségekkel igyekszem körbe venni magam, így a közeg számomra teljesen ideális volt. A látszólag megközelíthetetlennek tűnő emberek nagyon is közvetlenek és barátságosak voltak.

22563641_1645433778851749_227216344_o.jpg

 

A Hostess hölgyek szintén nagyon készségesek és segítőkészek voltak, szinte kérdeznem sem kellett, ha látták rajtam a bizonytalanságot (például a leüléskor a bemutató előtt.) Így ez is teljesen korrekt volt, figyeltek az emberre. Nem győztem szerencsétlenkedni selfie készítés közben, hogy a háttér is látszódjon, és én se csak orrtól felfelé legyek a képben, az egyik kedves lány rögtön elkérte a telefonomat, és készített egész alakos fotókat. A kávézóterem nagyon tetszett, beültem egy latte-ra, körülöttem pedig mindenki más nemzetiségű volt, egy pillanatra olyan volt, mintha egy reptér kávézójában ücsörögnék. :) A kiszolgálás hibátlan, az eligazítás szintén. Némelyik biztonsági őr modorán ugyan lehetne még csiszolni.

 

Az Outsiders Divison bemutatóján vettem részt, és izgatottan vártam - nem is véletlenül. A kollekcióról a “fiatalság-bolondság” érzését keltette bennem, minden darab rendkívül kreatív, szórakoztató és színes volt. David Mendéz Alonso művész létrehozott egy képzeletbeli világot, divatkollekció formájában. Olyan történet, amely megpróbálja meghatározni a művészt humor, a frissesség, és szórakoztató szellemiség által. Egy extrém világ, amely olyan vegyes érzelmeket vált ki belőlünk, hogy egyszerűen csak a részesei szeretnénk lenni. Éppen ezért vártam ezt ennyire, és egy percig nem ért csalódás; az egész bemutató egy kész performansz volt, végig fent tartva az érdeklődést és a mosolyt az arcokon (az enyémen legalábbis fixen ott volt.)

 

Repiajándék nem volt, csalódottságomra. De kárpótolt NINE by Alma Abonyi futurisztikus táskáinak látványa, és Alma személyisége, így nem tudok nem említést tenni róla. Képzőművészként megálmodta, táskakészítőként pedig kivitelezte a szemet gyönyörködtető és praktikus darabokat. Kizárt, hogy ne szerezzek be egyet a közeljövőben.

 

Mindent összefoglalva: kellemes élmény volt, köszönöm, gratulálok a szervezőknek és az összes tervezőnek a csodás kreációkért!

 

Írta: Tóth Barbara / Kikapcsolódok blog

 

Kövessetek bennünket Facebook oldalunkon! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5313029078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása