A rohanó hétköznapokban nehéz távol tartani magunkat a stresszforrásoktól - és még nehezebb ezeket megfelelő módon kezelni. Az egyik leggyakoribb ehhez kapcsolható cselekvés (sose találjátok ki) a nassolás. Kétség sem fér hozzá, hatásos módja a pillanatnyi boldogságérzet elérésének, mi több, az esetek többségében magam is ezt a módszert alkalmaztam, csak nem a számomra megfelelő módon. Ennek felismerésében segített az új kedvenc sütizőm Perényi Szonja által: a Marcella by Yum-Yum.
Amikor beléptem, egy vintage stílusú kuckóban találtam magam, cseppet sem éreztem zavart, vagy idegen környezetet. Minden egyes apró részlet úgy van kialakítva, hogy a vendég komfortosan érezze magát, a design pedig nem nehéz a szemnek, okkersárga-lila kombinációja adja meg a hely sajátos hangulatát. Ebben persze szerepet játszik a lila színű csodagépezet, melyhez hasonlóval korábban nem találkoztam, és (természetesen) kiváló minőségű kávét kínál.
Rengeteget tanultam arról, hogy mi a különbség kávé és kávé között, a fajokról és a feldolgozásukról. A Marcella gondosan kiválogatott, prémium minőségű és különleges pörkölésű kávébabból kínálja napunk fénypontját. A Latte, amit fogyasztottam, selymes volt és aromás, az espresso pedig elegáns és zamatos.
A teakedvelők sem szűkölködnek a választékban, továbbá a colán kívül különleges üdítőkre, szörpökre, limonádékra, és forró csokikra csábít bennünket, melyek mellé egészségeseket ehetünk.
Különleges design-al, hangulattal, és nem túlzok, ha azt mondom, hogy prémium minőségű - többnyire paleo - süteményeivel és kávéival hamar a fogyasztó szívébe lopja magát. A környezetemből összegyűjtött információk alapján az egyik leggyakoribb sztereotípia a paleo süteményekről, az ízetlenség és száraz állag megtapasztalása.
Rácáfolnék: életem eddigi legkönnyűbb, legkrémesebb fekete-erdő tortája másodpercek alatt tűnt el a tányéromról. A paleo süteményei messze a legolcsóbbak, amely mögött - az esetleges tévhit elkerülése érdekében - csupán az a filozófia áll, hogy lehetővé tegye a számunkra, hogy többször megengedhessük maguknak a bűnözésmentes nassolást.
Ha nem bírunk választani - mint ahogyan én is nehezen tettem meg - bátran felhalmozhatunk belőle a hétre, hiszen a legtöbb ilyen típusú édesség nagy előnye, hogy nincs mi megromoljon benne, kivéve persze a gyümölcs tartalmút.
Szonja sütizője tehát az egészséges harapnivalók jegyében nyitott meg, és egyik fő különlegessége, hogy helyben készülnek a finomságok, családi kezek által, mely a hely szellemiségén és az ételek ízén is érződik. Tortafronton kétségtelenül kiválóak, budapesti viszonylatban pedig viszonylag rövid rendelési idővel, akár másnapra elkészítik a kívánt rendelést - a nem mellesleg 25 féle tortáikból. Nem kell kétségbe esnünk egy időszűkében megtartott szülinapi eseményt illetően.
A sütiző hamarosan Halloweeni happy hour-ral is kedveskedik az odalátogatóknak: bármilyen Marie Antoinette korszakot megidéző ruha, bross, fejdísz viselésével ajándék speciális, vintage jellegű süteményekkel szolgálnak vendégeiknek. (már a szilveszteri Gatsby party is tervben van - vagy ez kulisszatitok volt? Hupsz!)
A Marcella képviseli a kreativitást, mely különböző projektek keretin belül is megmutatkozik.
Az egyik a szombatonként megrendezésre kerülő “mindfulness” sütiműhely. A kurzus az “egészséges sütik, egészséges lélek, egészséges élet” üzenetét hordozza magában, és célja, hogy egy picit lelassítson, és teret adjon az alkotás pillanatának, mely hatással van a lelkünkre.
Sütioktatás és terápia egyben, speciális alapanyagokkal. Nem hiszed? Járj utána!
Írta: Tóth Barbara -Kikapcsolódok blog-
Elérhetőség:
Marcella by Yum-Yum
https://www.facebook.com/yumyumsuti/
1065 Budapest, Bajcsy köz. 3.
Nyitvatartás: H-V: 8:30-15:30
Követhettek bennünket Facebook oldalunkon, ill. megtekinthetitek a cikkhez kapcsolódó galériát.