Teszteltem: HelloAnyu! családbarát közösségi tér és kávézó
2017. május 26. írta: Anita Bé

Teszteltem: HelloAnyu! családbarát közösségi tér és kávézó

Amikor gyermekem született, az első hetekben-hónapokban érthető okokból nem kívánkoztam el nagyon otthonról. Természetesen ez nem azt jelentette, hogy nem hagytam el a lakást, hanem kevésbé vágytam a nyüzsire, jól éreztem magam a csendben. Az idő gyorsan elrepült, így vágyakozva néztem a barátnőimet, ahogyan egy finom kávé mellett csevegnek...

11015856_362781700586592_3741118129410651774_n.jpg

Ezt a vágyat Orsi is érezte várandóssága alatt/után, és akkortájt Budapesten nem volt olyan közösségi tér, ahova gyermekkel bátran beülhetett volna anélkül, hogy másokat a gyermek "halk" kacaja zavart volna. Kapott az alkalmon, és idővel – és sok anyuka és támogató bevonásával - megteremtette minden Édesanya álmát, a HelloAnyu!-t. 

1_13.jpg

Sejtette, de az igényfelmérő és visszajelző kérdőívek meg is erősítették, hogy mire van szüksége az ide betérő szülőnek: (legyen az Édesapa, vagy Édesanya) az újrahasznosítás jegyében régebbi bútorokat helyezett el a térben. Ez azért is praktikus, mert ha egy gyermek véletlenül "kárt" tesz bármiben, tulajdonképpen nem okoz vele gondot. Orsi igyekezett a lehető legtöbb kerek formát is ide illeszteni, hiszen az élek könnyedén megsérthetik a gyermeket. Ezen túlmenően rengeteg színt vitt a helybe, így teremtve igazán hangulatos és idilli környezetet.

2_8.jpg

Rengeteg játék, etetőszék, és természetesen közösségi programok várják az ide betérőket. A hely Facebook oldalán is megtalálhatjátok az aktuális programokat, de ha a környéken sétáltok, beugorva közvetlenül az ajtó melletti órarendben és a kint lévő plakátokon is megtalálhatjátok az aktualitásokat. Példaként, hogy milyen lehetőségek állnak a betérők előtt: babás/ovis/sulis jóga, beszélgetőkör édesanyáknak, zenebölcsi csellóval, babakezek játszótanfolyam, babamasszázs, és még sorolhatnám!

A rengeteg programlehetőségen túl Orsi tudta, hogy érdemes odafigyelni a minőségi ételekre, és italokra. Hiszen, ha egy gyermek már nagyobb, biztosan vágyakozva fog nézni szülei tányérjára, és természetesen abból ő maga is kívánkozik enni. Emiatt olyan alapanyagokkal dolgoznak, amiből bátran bármelyik picurka fogyaszthat. A férjem a kávézóba betérve rögtön kiszúrta magának a melegszendvicssütőt, ami a gyermekkorát idézte. Biztosan Ti is észrevettétek, hogy a Facebook időnként feldobja ARRÓL a bizonyos eszközről egy képet. Nos igen, ez AZ! Szóval éljenek a 80-as, 90-es évek, itt ehettek igazán RETRO szendvicset is. A férjem kapott is a lehetőségen és ki is próbálta: igazán korrekt adag volt, és ezen túl rendkívül ízletes. Az egészség jegyében kértünk mellé egy kis salátát, így volt kerek az összkép.

4_10.jpg

Magamnak egy húsos pitét kértem (ami - mint kiderült - Orsi saját recepjte!), ez nálam magasan vitte a pálmát! Lágy és omlós volt, a kisfiam is beleharapott, és ő is tapsikolva jelezte, hogy ez bizony Neki is nagyon ízlett! Természetesen e mellé is dukált egy kis zöldség, és garantáltan tova az éhség!  Örülök a különböző, változatos ételválasztéknak, mert a gyerekeket is arra ösztönzi, hogy minőségi, jó alapanyagokból összeállított ételeket fogyasszanak a most divatos gyorsételek helyett.

Az italválaszték kellően bőséges, így egy hagyományos és egy macha lattét kertünk. Azok se keseredjenek el, akik tejcukor- vagy tejfehérje-allergiások, hiszen lehet kapni rizstejet, kókusztejet is! Attól sem kell félni, hogy a gyermekek túlcukrozott üdítőkre vágynak majd a helyszínen, hiszen házi készítésű szörpök és termelői gyümölcslevek várják az ide látogatókat, amelyek inkább gyümölcsösek, mint cukrosak. 

5_7.jpg6_8.jpg

Gyertek el Ti is erre a remek helyre, hiszen garantáltan nem fogtok unatkozni!

 

Elérhetőség:

HellóAnyu családbarát közösségi tér és kávézó

https://www.facebook.com/HelloAnyu

Budapest, Csányi utca 7.

Nyitvatartás: H-P: 9:00-19:00, Szo: 10:00-19:00

Követhettek bennünket Facebook oldalunkon, ill. megtekinthetitek a cikkhez kapcsolódó galériát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5112529421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása