Teszteltem: Black Cab Burger
2015. május 06. írta: Anita Bé

Teszteltem: Black Cab Burger

A Mester utcában sétálgatva egy nagyon hangulatos hamburgerezőre figyeltem fel: fekete-piros-fehér színek uralták a teret, mely hívogatott befelé, hogy megtudjam, hogy mit takar pontosan.

img_9232.JPG

A Black Cab Burger augusztusban lesz 4 éve, hogy megnyílt, és  töretlenül sikeres. A kezdetekben még kevés ilyen hely volt Budapesten, így az elsők közt lehettek, akik bemutathatták a városnak, milyen is az igazi hamburger. Mára olyan népszerűségnek örvend ez az egyedi külsővel és ízvilággal bíró márka, hogy a Rákóczi úton is nyitottak egy üzletet. Fontosnak tartották, hogy a vendég előtt történjen minden, így a húspogácsát -mely 100% marhahúsból készül- a szemünk láttára mérik ki, és sütik meg. Ez igaz a többi alapanyagra is, ezért úgy gondolom nagyon fontosnak tartják az ide betérő vásárlókat, és igyekeznek mindent maximálisan megtenni annak érdekében, hogy az itt töltött idő minőségi legyen. A Black Cab név a tulajdonos ötlete volt, amikor Londonban élt, akkor sokszor látott olyan hamburgerezőket, ahol a taxisok sorra álltak, így arra gondolt, hogy ez egészen biztosan csak jó lehet. :) Igyekezett az utazásai során észlelt ízvilágot elhozni számunkra, így Ausztrália, Anglia, és Amerika volt a tapasztalat forrása. A designt a tulajdonos párjának köszönhetjük, mely megdöbbentően jó, alig bírtam betelni a látvánnyal. A Mester utcában található üzlet nem nagy, viszont az utcán van egy kis hely, ahol a jó időben is el tudjuk fogyasztani az itt vásárolt ételeinket, és italainkat. Érdemes megjegyeznem, hogy itt Angliából importált sörök is találhatóak, így aki vágyik az ilyen különlegességekre, annak is érdemes ide jönnie. 

img_9235.JPG

img_9234.JPG

A húspogácsát 4 féle méretben lehet itt kérni: 100,150, 200, 300 gramm, attól függően ki mennyire éhes:) A bucik két méretben állnak rendelkezésünkre: nagy és normál. Az étlapon különböző típusú burgereket állítottak össze, de érdemes kísérleteznetek, mert itt Ti magatok is összerakhatjátok a megálmodott típust. Ha nem szeretitek a marhahúst, vagy csak szimplán másra vágytok, akkor tudtok csirkemellből készült hambit is kérni, melyből 2 típus van: Black Cab BBQ vagy citromos-zöldfűszeres ízű, grillezve.

img_9240.JPG

img_9238.JPG

img_9247.JPG

Mi most két különböző méretű hamburgert teszteltünk, a nagyobb méretűt a velem érkező férfi, míg én a kisebb méretet próbáltam ki.  Köretnek egy sült krumplit kértünk bbq szósszal, melyről fontos tudni, hogy friss nyers burgonyából készül, helyben. Mint látjátok tökéletesen átsült a mogyoróolajban, csodás a színe, és pont olyan, mint amilyennek kell. Nagyon jó ízű volt a szósszal együtt -is-, ne hagyjátok ki Ti sem! A nagyobb méretű burgerben bacon, jalapeno, sajt, majonéz, bbq szósz, pirított hagyma, fehérhagyma, és egy kis saláta van. A kicsi méretben az összes szósz megtalálható, paradicsom, saláta, bacon, jalapeno, és fehérhagyma teszi ezen kívül ízletessé. Láthatjátok a képen is, hogy nagyon szaftos, nagyon jó állagú az itt kapható burger. Az ízéről: a hús nincs agyonfűszerezve, úgy tökéletes, ahogyan van. A szószok kiválóak, szintén Angliából kerülnek az országunkba, ott pedig tudhatjátok, hagyománya van a jó szaftos burgernek, így ezek az ízek nagyon ütősek. A bacontől egy kicsit "füstös" ízt kapott az ételünk. Ha erre jártok okvetlenül kérjetek Ti is bele, mert szuper jó ízt ad. Az ételek elfogyasztása után jól laktunk, és ezt azért írom le, mert ár-érték arányban is nagyon jó az üzlet. Igyekszem mindenkit leszoktatni a gyorséttermi láncokról, és inkább bemutatni ezt mint példát, hogy ugyanannyi pénzért lehet enni jót, és minőségit. Tény, a sajtburger ára nem azonos, de nem kell sokat hozzátenni, és igazi húst fogyaszt az ember, friss buciban. Desszertnek egy brownie érkezett, mely minőségi csokoládéból készült, ez látszik, és érződik is rajta. Nagyon friss, nagyon csokis, így egy ilyen étel után tökéletes választás. :)

img_9250.JPG

Rákóczi téri üzletről: Itt nagyobb a tér, akár társasággal is van lehetőség érkezni. Itt a megnövekedett hely végett  volt lehetőség a szelektív hulladékgyűjtésre, ami hatalmas nagy pozitívum számomra. A külső homlokzat számomra olyan, mintha egy másik országban lennénk, mégis illeszkedik a városhoz. :)

1560530_783530048336706_7502961525126278105_n_1.jpg

10256800_784603568229354_2276920882239208574_n.jpg

10517513_784611911561853_5193792795591934257_n.jpg

A Black Cab igyekezett minden "magyarosítást" elkerülni, ettől lett igazán olyan a hely, amilyennek megálmodták. Véleményem szerint ez egy olyan üzlet, ahova mindenképpen el kell mennetek -jómagam 100%, hogy többször fogok itt étkezni-. Nagyon udvariasak, segítőkészek az itt dolgozó alkalmazottak: érdemes megjegyeznem, hogy a Mester utcában szinte a kezdetek óta ugyanaz a személyzet van. Mi lehet ennek az oka? A munka szeretete, az tulajdonos odafigyelése a vendégekre és a személyzetre egyaránt. Amikor egy ilyen helyen fogyasztod el az ételedet, ebből az érzésből Te is biztosan fogsz kapni. :) 

Elérhetőség:

1095 Budapest, Mester utca 46

1088 Budapest, Rákóczi út 19.

http://www.blackcabburger.hu/

https://www.facebook.com/blackcabburger/timeline

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr687435064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása